Csirkeburger házilag

Gasztro

Csirkeburger házilag

Antal Csilla receptje

Hozzávalók (4 adag):

  • A húspogácsához:
  • 50 dkg darált csirkecomb
  • durvára őrölt bors
  • a sütéshez olívaolaj

Az öntethez:

  • 2 dl majonéz
  • 2 ek Magyar Tejföl
  • 1 kk durvára őrölt bors
  • 1 közepes csemegeuborka
  • 1 kk mustár
  • 1 csipet só

Az összeállításhoz:

  • fejenként 1-2 szelet Magyar Gouda Sajt
  • hamburger zsemle
  • paradicsom
  • lilahagyma
  • jégsaláta

 

Tovább olvasok
 
csirkeburger-recept-borbas-marcsi

 Elkészítés:

Elsőként az öntetet készítjük el. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a mustárral, a borssal és a sóval. A csemegeuborkát apróra felvágjuk, majd ezt is hozzáadjuk. Hagyjuk egy kicsit összeérni. 

A húspogácsához a darált húst négy részre osztjuk, majd lapos pogácsát formázunk belőle. Érdemes jól összenyomni, hogy megfelelően tömörödjön, így nem lesz szükség hozzá semmiféle kötőanyagra. Ha elkészültünk, a húspogácsákat sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon, forró grillserpenyőben aranybarnára sütjük őket. Fontos, hogy végig sistergő hangot halljunk, így nem párolódni, hanem hirtelen sülni fog a hús. Ilyen módon marad szaftos. Legyen szép, barna kérge mindkét oldalon, úgy lesz a legfinomabb. Ha elkészültek a pogácsák, kiszedjük őket, és azonnal ráteszünk mindegyik tetejére egy-két vékony szelet sajtot. Amíg a sajt kissé ráolvad, előkészítjük a zsemléket. Mindegyiket félbe vágjuk, és a vágott felületüket szintén a grillserpenyőben megpirítjuk. Előtte nem kell elmosni a serpenyőt, a benne maradt zsiradék és pörzsanyagok nagyon jó ízt adnak majd a zsemlének is.

Ha mindennel elkészültünk, nincs más dolgunk, mint rétegezni a sok-sok finomságot!

 A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.