
Hozzávalók (4 adag):
- A húspogácsához:
 - 50 dkg darált csirkecomb
 - durvára őrölt bors
 - só
 - a sütéshez olívaolaj
 
Az öntethez:
- 2 dl majonéz
 - 2 ek Magyar Tejföl
 - 1 kk durvára őrölt bors
 - 1 közepes csemegeuborka
 - 1 kk mustár
 - 1 csipet só
 
Az összeállításhoz:
- fejenként 1-2 szelet Magyar Gouda Sajt
 - hamburger zsemle
 - paradicsom
 - lilahagyma
 - jégsaláta
 

Elkészítés:
Elsőként az öntetet készítjük el. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a mustárral, a borssal és a sóval. A csemegeuborkát apróra felvágjuk, majd ezt is hozzáadjuk. Hagyjuk egy kicsit összeérni.
A húspogácsához a darált húst négy részre osztjuk, majd lapos pogácsát formázunk belőle. Érdemes jól összenyomni, hogy megfelelően tömörödjön, így nem lesz szükség hozzá semmiféle kötőanyagra. Ha elkészültünk, a húspogácsákat sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon, forró grillserpenyőben aranybarnára sütjük őket. Fontos, hogy végig sistergő hangot halljunk, így nem párolódni, hanem hirtelen sülni fog a hús. Ilyen módon marad szaftos. Legyen szép, barna kérge mindkét oldalon, úgy lesz a legfinomabb. Ha elkészültek a pogácsák, kiszedjük őket, és azonnal ráteszünk mindegyik tetejére egy-két vékony szelet sajtot. Amíg a sajt kissé ráolvad, előkészítjük a zsemléket. Mindegyiket félbe vágjuk, és a vágott felületüket szintén a grillserpenyőben megpirítjuk. Előtte nem kell elmosni a serpenyőt, a benne maradt zsiradék és pörzsanyagok nagyon jó ízt adnak majd a zsemlének is.
Ha mindennel elkészültünk, nincs más dolgunk, mint rétegezni a sok-sok finomságot!
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.









