Citromos álom

Gasztro

Citromos álom

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 4 dl zsíros habtejszín
  • 1 cs instant zselatin
  • 4 dl zsíros tejföl
  • 4 ek porcukor (ízlés szerint)
  • 2-3 szem biocitrom
  • 30-40 db babapiskóta

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A habtejszínt jéghidegre behűtjük, majd közepes fokozaton elkezdjük felverni. Közben hozzáadjuk a zselatint is. A tejfölt robotgép üstjébe rakjuk, és lassú fokozaton kikeverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral. Ízesítjük a biocitromok reszelt héjával, és egy kis levet is facsarhatunk bele.

Ha elkészültünk, a tejszínhab egyharmadával fellazítjuk a tejfölös keveréket, majd a többit is óvatosan beleforgatjuk. Ezután egy csinos tálba rétegezzük a babapiskótát a krémmel. A lényeg, hogy végül krémmel zárjuk a sort. Ha elkészültünk, folpackkal befedjük az egészet, és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap tálalhatjuk is.

Ajánljuk még:

Karácsony a kastélyban, advent Erzsébet királynénál – beszélgetés Káli-Rozmis Barbarával

Nincs karácsony Sisi-film nélkül, és valószínűleg idén sem lesz másként. De vajon miért éppen karácsony környékén aktuális ez a romantikus film, és miért nézzük meg újra és újra? Mi ennek az évtizedek óta tartó Sisi-kultusznak a mozgatórugója? Miért vágyunk karácsonykor bekukkantani a kastélyok ünnepeibe? Erről beszélgettem Káli-Rozmis Barbarával, Erzsébet királyné kutatójával egy egészen különleges adventi eseményen.