Gasztro

Caprese saláta

Ha egy könnyű, ízletes salátára vágyik az ember, akkor az egyik legjobb választás a Caprese saláta!

Hozzávalók

  • 3 db nagy mozzarella
  • 3 db nagy paradicsom
  • friss bazsalikom
  • extra szűz olívaolaj
  • sűrű balzsamecet
  • bors

Elkészítés

Az elkészítése pofonegyszerű, csupán 3 darab jól megmosott paradicsomra és 3 darab nagy mozzarellára van szükségünk. A sajtot és a paradicsomot egyforma szélesre, kb. 3 milliméteresre szeleteljük, és egy tányéron váltakozva, körkörösen elterítjük.

Mikor betelt a tányér, őröljünk rá egy kevés friss borsot és szórjuk meg friss bazsalikomlevelekkel. Bőven locsoljuk meg extraszűz olívaolajjal. Öntsünk rá egy kevés sűrű balzsamecetet, és már tálalhatjuk is. Tökéletes grillezett húsok mellé köretnek vagy könnyű vacsorának is!

Ajánljuk még:

Citromos túrókrémmel töltött tészta

Nagyanyám nem ismerte a raviolit. Fogalma sem volt, hogy a töltött laskát az olaszok így hívják. Csak szerette derelyevágóval felcakkozni a frissen gyúrt és nyújtott házi tésztát, közéje pedig legtöbbször tehéntúró, juhtúró vagy hagymára pirított szalonna került. Hússal ritkábban készítette, de kétségtelen, hogy ezt az egyszerű fogást ezerféleképpen variálhatjuk. Ezúttal egy citromos, túrókrémes változatot mutatunk.