Caprese saláta

Gasztro

Caprese saláta

Ha egy könnyű, ízletes salátára vágyik az ember, akkor az egyik legjobb választás a Caprese saláta!

Hozzávalók

  • 3 db nagy mozzarella
  • 3 db nagy paradicsom
  • friss bazsalikom
  • extra szűz olívaolaj
  • sűrű balzsamecet
  • bors

Elkészítés

Az elkészítése pofonegyszerű, csupán 3 darab jól megmosott paradicsomra és 3 darab nagy mozzarellára van szükségünk. A sajtot és a paradicsomot egyforma szélesre, kb. 3 milliméteresre szeleteljük, és egy tányéron váltakozva, körkörösen elterítjük.

Mikor betelt a tányér, őröljünk rá egy kevés friss borsot és szórjuk meg friss bazsalikomlevelekkel. Bőven locsoljuk meg extraszűz olívaolajjal. Öntsünk rá egy kevés sűrű balzsamecetet, és már tálalhatjuk is. Tökéletes grillezett húsok mellé köretnek vagy könnyű vacsorának is!

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!