Caprese saláta

Gasztro

Caprese saláta

Ha egy könnyű, ízletes salátára vágyik az ember, akkor az egyik legjobb választás a Caprese saláta!

Hozzávalók

  • 3 db nagy mozzarella
  • 3 db nagy paradicsom
  • friss bazsalikom
  • extra szűz olívaolaj
  • sűrű balzsamecet
  • bors

Elkészítés

Az elkészítése pofonegyszerű, csupán 3 darab jól megmosott paradicsomra és 3 darab nagy mozzarellára van szükségünk. A sajtot és a paradicsomot egyforma szélesre, kb. 3 milliméteresre szeleteljük, és egy tányéron váltakozva, körkörösen elterítjük.

Mikor betelt a tányér, őröljünk rá egy kevés friss borsot és szórjuk meg friss bazsalikomlevelekkel. Bőven locsoljuk meg extraszűz olívaolajjal. Öntsünk rá egy kevés sűrű balzsamecetet, és már tálalhatjuk is. Tökéletes grillezett húsok mellé köretnek vagy könnyű vacsorának is!

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.