Gasztro

Batátás cannoli

Olasz édesség újszerű megközelítésben

Hozzávalók

  • 150 gr batátapüré
  • 1 tojás
  • 2 csipet só
  • 5 dkg cukor
  • 250 gr liszt

 

Elkészítés

A lisztet egy tálba tesszük, mélyedést formálunk a közepébe: ide adagoljuk a cukrot, sót, tojást és a batátapürét. Összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát, majd feldaraboljuk 10×3 cm-es darabokra, és csövekre csavarjuk a tésztadarabokat.

Bőséges mennyiségű olajat forrósítunk, beletesszük a tésztával burkolt csöveket, és aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, lecsúsztatjuk a tésztát a csövekről. A tölteléket habzsákba kanalazzuk, majd a krémmel megtöltjük a kihűlt tésztatekercseket.

Batátás mascarponés krém

Hozzávalók

  • 0,5 kg batáta
  • 0,20 kg mascarpone
  • 0,05 dl narancsvíz
  • 1 reszelt citromhéj
  • porcukor ízlés szerint

Elkészítés

A mascarponét keverőgéppel habosítjuk, majd beletesszük a narancsvizet, a citromhéjat, a porcukrot és a pürésített batátát, és jól összekeverjük.

 

 
 
 

 

 

Ajánljuk még:

Ha ledobnál pár kilót: fehérjedús finomságok, amikkel sikerülhet!

„Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő” – mi pedig bátran ehetünk jókat, ha tudjuk, mivel őrizhetjük meg karcsúságunkat. Szinte minden alakreform-szakértő hangsúlyozza, hogy a titok az étrend összeállításában rejlik: több fehérje és zöldség, de kevesebb szénhidrát lehet a kiegyensúlyozott, mégis laktató táplálkozás kulcsa. Összegyűjtöttük a legjobb fehérjedús fogásokat, hogy farsang idején se kelljen lemondanunk az ínyenc lakomákról úgy, hogy mégse kelljen folyton a mérleget figyelni.