Hozzávalók:
- 1 báránycomb
- 1 báránylapocka
- 2 fej fokhagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 kg burgonya
- 3-4 szál sárgarépa
- 3 fej vöröshagyma
- 2 ág rozmaring
Elkészítés:
A bárányhúst szalonnával és fokhagymával megspékeljük. Ehhez egy vékony pengéjű késsel apró lyukakat vágunk a húsba, és ezekbe helyezzük bele a kis darab fokhagymát vagy szalonnát. Természetesen alaposan be is sózzuk a bárányt.
A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb cikkekre vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, és vastag karikákra aprítjuk. A vöröshagymát is daraboljuk. Egy hőálló edény aljába tesszük először a húsokat, majd köré szórjuk a burgonyát, répát és a hagymát is. Megsózzuk a zöldségeket, majd néhány szelet szalonnát teszünk rájuk. A rozmaringágakat is az edénybe dobjuk, a maradék fokhagymagerezdeket is belerakjuk, majd felöntjük az egészet egy fél liternyi vízzel. 180 fokon 3-4 óra alatt az egészet puhára sütjük.
Ajánljuk még: