Báránysült zöldségekkel

Gasztro

Báránysült zöldségekkel

Árpás László receptje

Hozzávalók: 

  • 1 báránycomb
  • 1 báránylapocka
  • 2 fej fokhagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg burgonya
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 ág rozmaring

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés:

A bárányhúst szalonnával és fokhagymával megspékeljük. Ehhez egy vékony pengéjű késsel apró lyukakat vágunk a húsba, és ezekbe helyezzük bele a kis darab fokhagymát vagy szalonnát. Természetesen alaposan be is sózzuk a bárányt.

A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb cikkekre vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, és vastag karikákra aprítjuk. A vöröshagymát is daraboljuk. Egy hőálló edény aljába tesszük először a húsokat, majd köré szórjuk a burgonyát, répát és a hagymát is. Megsózzuk a zöldségeket, majd néhány szelet szalonnát teszünk rájuk. A rozmaringágakat is az edénybe dobjuk, a maradék fokhagymagerezdeket is belerakjuk, majd felöntjük az egészet egy fél liternyi vízzel. 180 fokon 3-4 óra alatt az egészet puhára sütjük.

 

Ajánljuk még:

Hogyan gurult be a narancs a karácsonyfa alá?

Amikor elhatároztam, hogy utánajárok a narancs és a karácsony különleges kapcsolatának, azt hittem: könnyebb dolgom lesz. A narancs, mint déligyümölcs viszonylag modernkori termékként élt bennem, és álmaimban sem gondoltam volna, hogy sokkal, de sokkal régebbre nyúlik vissza  a története. Tartsanak velem, hogy megpróbáljuk együtt kideríteni, hogyan is gurulhatott be a narancs a karácsonyfa alá!