Bableves BBQ csülökkel

Gasztro

Bableves BBQ csülökkel

Kállai Csaba receptje

Hozzávalók

  • 1 BBQ csülök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk nádcukor
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 kk őrölt koriander
  • 1 kk őrölt római kömény
  • 1 csipet fahéj
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2-3 szál fehérrépa
  • ¼ zellergumó
  • 1 dl füstölt lé
  • só, bors
  • 20 dkg vörösbab
  • chili ízlés szerint

Elkészítés

Elsőként a csülköt készítjük elő. Ha van BBQ sütőnk, akkor abban sütjük meg, ha nincs, akkor pedig füstölt csülköt használunk, amit gőzös sütőben puhára sütünk.

A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a barnacukrot, hogy karamellizálódjon. Kicsivel később hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát is.

Közben a zöldségeket vékony hasábokra vágjuk. Ezeket is a hagymához adjuk, és átpirítjuk. A paradicsompüré is jöhet ilyenkor már hozzá, annak is jót tesz, ha megpirul. Mielőtt vízzel és füstölt lével felöntjük, fűszerezzük a korianderrel és a római köménnyel. Azokat is rövid ideig pirítjuk. Ezután felöntjük a folyadékkal, sózzuk, és hagyjuk főni.

Ha megfőttek a zöldségek, a csülköt falatnyi darabokra vágjuk, és a leveshez adjuk. A sós vízben előfőzött babot a végén adjuk hozzá, és rövid idő múlva le is kapcsoljuk alatta a tüzet. A végén még egy csipet fahéjat is adunk hozzá. Csípős paprikával tálaljuk.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.