Hozzávalók
- 400 g főtt vajbab
- 1 citrom
- 2 ek natúr sajtkrém
- 10 dkg feta
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
A salsához
- 4 szem paradicsom
- 1 közepes uborka
- 2-3 szál újhagyma
- olívabogyó
- 2 ek. olívaolaj
- 1 ek. világos balzsamecet
Elkészítés
A főtt babot, a sajtkrémet, a fetát, illetve a fokhagymagerezdeket aprítógépbe tesszük. Ízesítjük sóval, borssal, és citromlevet is adunk hozzá. Krémesre összedolgozzuk, majd megkóstoljuk, és ha szükséges, még teszünk hozzá a fűszerekből.
A salsához a zöldségeket kis kockákra aprítjuk, majd összekeverjük, és adunk hozzá olívaolajat, balzsamecetet, sót, borsot. Ezután a babkrémet tálaljuk a salsával, illetve ropogós pirítóssal.
A recept megjelenését a Smeg támogatta.
Ajánljuk még: