Babkrém

Gasztro

Babkrém

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 400 g főtt vajbab
  • 1 citrom
  • 2 ek natúr sajtkrém
  • 10 dkg feta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A salsához

  • 4 szem paradicsom
  • 1 közepes uborka
  • 2-3 szál újhagyma
  • olívabogyó
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. világos balzsamecet

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A főtt babot, a sajtkrémet, a fetát, illetve a fokhagymagerezdeket aprítógépbe tesszük. Ízesítjük sóval, borssal, és citromlevet is adunk hozzá. Krémesre összedolgozzuk, majd megkóstoljuk, és ha szükséges, még teszünk hozzá a fűszerekből.

A salsához a zöldségeket kis kockákra aprítjuk, majd összekeverjük, és adunk hozzá olívaolajat, balzsamecetet, sót, borsot. Ezután a babkrémet tálaljuk a salsával, illetve ropogós pirítóssal.

A recept megjelenését a Smeg támogatta.