Az isteni kiflipuding – egyszerű és nagyszerű!

Gasztro

Az isteni kiflipuding – egyszerű és nagyszerű!

Borbás Marcsi receptje

Ez a recept azért fantasztikus, mert felhasználhatjuk hozzá a megmaradt, kissé szikkadt péksüteményeket, kiflit, kenyeret, de akár a bejglit is, és ráadásul kedvünk szerint variálhatjuk mandulával, dióval, mogyoróval, mákkal, aszalt gyümölcsökkel vagy akár befőttel. 

Hozzávalók

  • 4 db szikkadt kifli
  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 marék mazsola vagy más aszalt gyümölcs
  • 2 marék vágott mandula
  • 5-6 ek baracklekvár
  • 1 ek vaj

Elkészítés

A kifliket felkarikázzuk. A tojásokat a cukorral krémes habbá verjük, majd lassú fokozaton belekeverjük a tejet is. Ezután óvatosan összeforgatjuk a kiflidarabokkal. Jól áztassuk el a száraz kiflikarikákat, hogy be tudják szívni a krémes öntetet. Néhány percig pihenni is hagyhatjuk a keveréket sütés előtt. Hozzáadjuk a mazsolát és a vágott mandula felét is.

A sütőformát alaposan kivajazzuk, majd elterítjük benne a kiflis keverék felét. Rákanalazzuk a baracklekvárt, majd jöhet a massza másik fele. A tetejét megszórjuk vágott mandulával, majd berakjuk sülni 180 fokra. Akkor van készen, ha megemelkedik, és a teteje szép aranybarnára sül. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki, mert akkor a legfinomabb, ha a belseje krémes marad.

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!