Ez a recept azért fantasztikus, mert felhasználhatjuk hozzá a megmaradt, kissé szikkadt péksüteményeket, kiflit, kenyeret, de akár a bejglit is, és ráadásul kedvünk szerint variálhatjuk mandulával, dióval, mogyoróval, mákkal, aszalt gyümölcsökkel vagy akár befőttel.
Hozzávalók
- 4 db szikkadt kifli
- 3 db tojás
- 2 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 marék mazsola vagy más aszalt gyümölcs
- 2 marék vágott mandula
- 5-6 ek baracklekvár
- 1 ek vaj
Elkészítés
A kifliket felkarikázzuk. A tojásokat a cukorral krémes habbá verjük, majd lassú fokozaton belekeverjük a tejet is. Ezután óvatosan összeforgatjuk a kiflidarabokkal. Jól áztassuk el a száraz kiflikarikákat, hogy be tudják szívni a krémes öntetet. Néhány percig pihenni is hagyhatjuk a keveréket sütés előtt. Hozzáadjuk a mazsolát és a vágott mandula felét is.
A sütőformát alaposan kivajazzuk, majd elterítjük benne a kiflis keverék felét. Rákanalazzuk a baracklekvárt, majd jöhet a massza másik fele. A tetejét megszórjuk vágott mandulával, majd berakjuk sülni 180 fokra. Akkor van készen, ha megemelkedik, és a teteje szép aranybarnára sül. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki, mert akkor a legfinomabb, ha a belseje krémes marad.
Ajánljuk még: