Hozzávalók
- 125 g tojásfehérje
- 175 g cukor
- 100 g méz
- 200 g kókusz
- 150 g fekete csokoládé
Elkészítés
A tojásfehérjéket gőz fölött elkezdjük felverni a cukorral és a mézzel. Nem kell habbá verni, csak kb. 45 fokig melegíteni, tehát addig, amíg belenyúlva csípősnek nem érezzük. Ezután levesszük a gőzről és hozzáadjuk a kókuszt. Az eredmény akkor jó, ha sűrű tejföl állaga van. Ezután habzsákba töltjük a kókuszos masszát, és csinos kis halmokat nyomunk belőle szilikonos sütőpapírra.
Légkeverésen, 180 fokon addig sütjük, amíg elkezd a külseje barnulni. Ha teljesen kihűltek a csókok, akkor könnyen le tudjuk szedni őket a sütőpapírról.
Ezután a csokoládét az olajjal felolvasztjuk gőz fölött, majd belemártjuk a süteményeket. Ha megkötött a csokoládé, máris megkóstolhatjuk. Ha nem mártjuk ki, akkor akár egy-két hétig is eláll lezárt dobozban.
Ajánljuk még: