Az igazi kókuszcsók

Gasztro

Az igazi kókuszcsók

Juhos Józsi receptje

Hozzávalók:

  • 125 g tojásfehérje
  • 175 g cukor
  • 100 g méz

 

  • 200 g kókusz
  • 150 g fekete csokoládé

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés:

A tojásfehérjéket gőz fölött elkezdjük felverni a cukorral és a mézzel. Nem kell habbá verni, csak kb. 45 fokig melegíteni, tehát addig, amíg belenyúlva csípősnek nem érezzük. Ezután levesszük a gőzről és hozzáadjuk a kókuszt. Az eredmény akkor jó, ha sűrű tejföl állaga van. Ezután habzsákba töltjük a kókuszos masszát, és csinos kis halmokat nyomunk belőle szilikonos sütőpapírra.

Légkeverésen, 180 fokon addig sütjük, amíg elkezd a külseje barnulni. Ha teljesen kihűltek a csókok, akkor könnyen le tudjuk szedni őket a sütőpapírról.

Ezután a csokoládét az olajjal felolvasztjuk gőz fölött, majd belemártjuk a süteményeket. Ha megkötött a csokoládé, máris megkóstolhatjuk. Ha nem mártjuk ki, akkor akár egy-két hétig is eláll lezárt dobozban. 

 

Ajánljuk még:

Túrós desszertek: 12 könnyű finomság

Laza, puha finomságok készíthetőek ebből a sokoldalú hozzávalóból! Bármennyire tele vagyunk, egy kis túrós desszert mindig belénk fér, ha pedig csak édességre vágyunk, ez az egyik legkevésbé hizlaló alapanyag, amiből valamilyen sütemény készülhet. Mutatunk olyan receptet is, amivel el lehet indulni a legjobb háziasszony címért, de akkor is tudsz készíteni tortát, ha alig van hozzávaló otthon.

 

Már követem az oldalt

X