Gasztro

Az igazi császármorzsa

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 10 dkg búzadara
  • 1 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 citrom héja
  • 3 tojássárgája
  • 12 dkg porcukor
  • 3 tojásfehérje

A sütéshez: 6-7 dkg vaj

A tálaláshoz: porcukor és sárgabaracklekvár

Elkészítés

Elsőként a búzadarát, a lisztet, a tejet és a citrom héját alaposan elkeverjük egymással. Ezután hagyjuk legalább egy órán át pihenni, hogy a búzadara jól meg tudja szívni magát a tejjel. Ha letelt az egy óra, akkor a tojásokat kettéválasztjuk, és a tojássárgákat krémesre keverjük a cukorral. Ezután óvatosan elkeverjük a búzadarával.

Végül a fehérjéket habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk azt is a búzadarás-tojássárgájás masszába. Ezután egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk, és beleöntjük az egész masszát. Folyamatosan kevergetjük, hiszen a búzadara miatt könnyen leég.

Kb. 15-20 perc alatt készül el, addigra morzsalékosra esik szét. Ekkor ízlés szerint fejezhetjük be a műveletet. Hagyhatjuk nagyobb, puhább darabokban a tésztát, de ha tovább sütjük, akkor egyre jobban megpirul, és egyre kisebbek lesznek a morzsáink.

Végül porcukorral és baracklekvárral tálaljuk. Ebből a mennyiségből két nagy adag lesz.

Ajánljuk még: