Hozzávalók:
- 10 dkg búzadara
- 1 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 citrom héja
- 3 tojássárgája
- 12 dkg porcukor
- 3 tojásfehérje
- A sütéshez 6-7 dkg vaj
- A tálaláshoz porcukor és sárgabaracklekvár
Elkészítés:
Elsőként a búzadarát, a lisztet, a tejet és a citrom héját alaposan elkeverjük egymással. Ezután hagyjuk legalább egy órán át pihenni, hogy a búzadara jól meg tudja szívni magát a tejjel. Ha letelt az egy óra, akkor a tojásokat kettéválasztjuk, és a tojássárgákat krémesre keverjük a cukorral. Ezután óvatosan elkeverjük a búzadarával.
Végül a fehérjéket habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk azt is a búzadarás-tojássárgájás masszába. Ezután egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk, és beleöntjük az egész masszát. Folyamatosan kevergetjük, hiszen a búzadara miatt könnyen leég.
Kb. 15-20 perc alatt készül el, addigra morzsalékosra esik szét. Ekkor ízlés szerint fejezhetjük be a műveletet. Hagyhatjuk nagyobb, puhább darabokban a tésztát, de ha tovább sütjük, akkor egyre jobban megpirul, és egyre kisebbek lesznek a morzsáink.
Végül porcukorral és baracklekvárral tálaljuk. Ebből a mennyiségből két nagy adag lesz.
Ajánljuk még: