Hozzávalók
- 15 dkg cukor
- 4 dkg méz
- 6 gramm szódabikarbóna
- pici só
Elkészítés
A mézet és a cukrot egy magas falú edénybe tesszük, majd keverés nélkül hevíteni kezdjük. Mikor már olvad a cukor, beleszórunk egy csipet sót. Nem szabad megvárni, hogy teljesen karamell színű legyen a keverék!
Levesszük a tűzről, gyorsan megszórjuk a szódabikarbónával, és rögtön össze is keverjük. Legyünk óvatosak, mert a szódabikarbónától fel fog habosodni a szirup (ezért kell a magas falú edény), ilyenkor rögtön ki is kell önteni a serpenyőből egy zsírpapírral kibélelt tepsibe. Nagyjából 1 óra alatt kihűl és fogyasztható.
Borbás Marcsi ezt a receptet ebben a videóban készítette el:
Ajánljuk még: