Az eredeti törökméz

Gasztro

Az eredeti törökméz

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 15 dkg cukor
  • 4 dkg méz
  • 6 gramm szódabikarbóna
  • pici só

 

Elkészítés

A mézet és a cukrot egy magas falú edénybe tesszük, majd keverés nélkül hevíteni kezdjük. Mikor már olvad a cukor, beleszórunk egy csipet sót.  Nem szabad megvárni, hogy teljesen karamell színű legyen a keverék!

Levesszük a tűzről, gyorsan megszórjuk a szódabikarbónával, és rögtön össze is keverjük. Legyünk óvatosak, mert a szódabikarbónától fel fog habosodni a szirup (ezért kell a magas falú edény), ilyenkor rögtön ki is kell önteni a serpenyőből egy zsírpapírral kibélelt tepsibe. Nagyjából 1 óra alatt kihűl és fogyasztható.

Borbás Marcsi ezt a receptet ebben a videóban készítette el: