Az eredeti törökméz
Olvasási idő: 1 perc

Az eredeti törökméz

Borbás Marcsi receptje

 

Elkészítés

A mézet és a cukrot egy magas falú edénybe tesszük, majd keverés nélkül hevíteni kezdjük. Mikor már olvad a cukor, beleszórunk egy csipet sót.  Nem szabad megvárni, hogy teljesen karamell színű legyen a keverék!

Levesszük a tűzről, gyorsan megszórjuk a szódabikarbónával, és rögtön össze is keverjük. Legyünk óvatosak, mert a szódabikarbónától fel fog habosodni a szirup (ezért kell a magas falú edény), ilyenkor rögtön ki is kell önteni a serpenyőből egy zsírpapírral kibélelt tepsibe. Nagyjából 1 óra alatt kihűl és fogyasztható.

Borbás Marcsi ezt a receptet ebben a videóban készítette el:

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!