Gasztro

Alma pongyolában

Kedvenc téli nassolnivalónk. A tésztája hasonló a palacsintáéhoz.

Hozzávalók

  • 4 db alma 
  • 2 db tojás 
  • 2 bögre liszt 
  • 1 ek cukor 
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dl víz
  • olaj (a sütéshez)
  • porcukor (a szóráshoz)

Elkészítés

Egy kézi habverő segítségével a tojásokat a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel simára keverjük. Úgy állítsuk be a massza állagát, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, ami nem folyik le az almáról.

Az almát meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, majd egy hegyes késsel minden karikából kivágjuk a magházat.  

Az olajat felhevítjük, és ha megfelelően forró, akkor az almaszeleteket a masszába mártjuk, egy kicsit hagyjuk, hogy lecsöpögjön róluk a felesleg, majd az olajba tesszük. Világos színűre sütjük őket, majd kiszedjük egy itatóspapírral bélelt tányérra. Ha a felesleges olaj eltűnt róluk, megszórjuk porcukorral és azonnal, forrón tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ha ledobnál pár kilót: fehérjedús finomságok, amikkel sikerülhet!

„Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő” – mi pedig bátran ehetünk jókat, ha tudjuk, mivel őrizhetjük meg karcsúságunkat. Szinte minden alakreform-szakértő hangsúlyozza, hogy a titok az étrend összeállításában rejlik: több fehérje és zöldség, de kevesebb szénhidrát lehet a kiegyensúlyozott, mégis laktató táplálkozás kulcsa. Összegyűjtöttük a legjobb fehérjedús fogásokat, hogy farsang idején se kelljen lemondanunk az ínyenc lakomákról úgy, hogy mégse kelljen folyton a mérleget figyelni.