Áfonyalekvár 

Gasztro

Áfonyalekvár 

Borbás Marcsi receptje

Az igazi lekvár főzéséhez nagyon kevés hozzávaló kell. Jó minőségű, lehetőleg biogyümölcsre, cukorra és egy kis savra van szükségetek ahhoz, hogy olyan lekvárt készítsetek, amit a nagymamátok is csinált. Mert az egyszerű olykor tényleg a legjobb!

Hozzávalók:

  • 2 kg áfonya
  • 1 kg cukor
  • ízlés szerint citrom

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Az áfonyát feltesszük főni egy vastag aljú lábosban. A gyümölcsöt nagyjából áttörjük egy villával, de figyeljünk, hogy maradjanak benne egész áfonyaszemek is, akkor lesz igazán jó a lekvár íze és állaga! 

Miután összetörtök, felforraljuk. Ha már forr és kicsit sűrűsödött, hozzáadjuk a cukrot. Ha az teljesen feloldódott, és minden áfonyaszem megpuhult, akkor azonnal csírátlanított üvegekbe töltjük a lekvárt, majd lezárjuk, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!