Gasztro

Áfonyalekvár 

Borbás Marcsi receptje

Az igazi lekvár főzéséhez nagyon kevés hozzávaló kell. Jó minőségű, lehetőleg biogyümölcsre, cukorra és egy kis savra van szükségetek ahhoz, hogy olyan lekvárt készítsetek, amit a nagymamátok is csinált. Mert az egyszerű olykor tényleg a legjobb!

Hozzávalók:

  • 2 kg áfonya
  • 1 kg cukor
  • ízlés szerint citrom

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Az áfonyát feltesszük főni egy vastag aljú lábosban. A gyümölcsöt nagyjából áttörjük egy villával, de figyeljünk, hogy maradjanak benne egész áfonyaszemek is, akkor lesz igazán jó a lekvár íze és állaga! 

Miután összetörtök, felforraljuk. Ha már forr és kicsit sűrűsödött, hozzáadjuk a cukrot. Ha az teljesen feloldódott, és minden áfonyaszem megpuhult, akkor azonnal csírátlanított üvegekbe töltjük a lekvárt, majd lezárjuk, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Ajánljuk még:

Túrós desszertek: 12 könnyű finomság

Laza, puha finomságok készíthetők ebből a sokoldalú hozzávalóból. A túró ráadásul az egyik legkevésbé hizlaló alapanyag, amiből valamilyen sütemény készülhet. Mutatunk olyan receptet is, amivel el lehet indulni a legjobb háziasszony címért, és azt is megmutatjuk, hogyan tudsz akkor is készíteni tortát, ha alig van hozzávaló otthon.