A tökéletes rántott ponty

Gasztro

Karácsony

A tökéletes rántott ponty

Borbás Marcsi receptje

Ez egy rendkívül egyszerű étel, mégis könnyű hibákat véteni az elkészítése közben. Ám az első és legfontosabb, hogy nagyon figyeljünk oda a hal minőségére. Friss pontyot vásároljunk, aminek az illata nem erőteljes, hanem tiszta. Tulajdonképpen a sikerünk nagymértékben ezen múlik. Ha megszereztük a megfelelő halat, akkor lehetőleg frissen készítsük el, ne fagyasszuk le.

 

Tovább olvasok

Tisztítsuk meg gondosan, majd irdaljuk be, és aztán vágjunk belőle ujjnyi vastag szeleteket. Panírozás előtt 15 perccel alaposan sózzuk be. Fontos, hogy ne álljon túl sokáig a sóban, mert akkor tönkremegy a hal húsa, nem marad szaftos.

A panírmorzsával is menjünk biztosra, az a legjobb, ha magunk készítjük el valamilyen jó minőségű kenyérből. Ehhez szárítsuk meg a kenyeret a sütőben alacsony hőmérsékleten, majd daráljuk le.

A panírozást a szokásos módon végezzük. Előbb lisztbe, majd felvert tojásba, azután pedig morzsába forgassuk bele a halszeleteket.

Egy olyan serpenyőt válasszunk a sütéshez, amiben úszni tudnak a szeletek, mert fontos, hogy ne érjenek le az edény aljára. Az olaj hőmérsékletére is figyeljünk, hogy legyen megfelelően meleg, de ne legyen túlságosan forró. Ha beleszórunk egy kis lisztet, és az sercegve végigfut az olaj tetején, akkor már biztosan elértük a megfelelő hőfokot. Ezután süssük aranybarnára a szeleteket, majd csepegtessük le róluk a zsiradékot. Frissen, forrón tálaljuk.

 A cikk megjelenését a METRO támogatja.

 

Már követem az oldalt

X