Gasztro

A legextrább vitaminbomba: sárgarépalekvár

Ideje eltenni!

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 4 dl víz
  • 30 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 narancs leve
  • 2 citrom kicsavart leve
Tovább olvasok

Elkészítés:


A sárgarépát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Egy fazékban a 4 dl vízzel együtt puhára főzzük.

Amikor elkészült, leturmixoljuk, és hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a narancs- és citromlevet. Ezután visszatesszük a tűzre és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Végül előzőleg csírátlanított üvegekbe töltjük, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Ajánljuk még:

Vörös hússal, kagylóval és tofuval a vashiány ellen

Az életkorunktól, az egészségi állapotunktól és az életmódunktól is függ, hogy szervezetünknek mennyi vasra van szüksége a különböző szövetek megfelelő oxigénellátásához. A babavárás vagy az aktív sportolás is indok lehet arra, hogy fokozottabban figyeljünk a vas pótlására. A vörös húsok, a máj és a kagyló mellett egyes zöldségek is segítségünkre lehetnek ebben.