A legextrább vitaminbomba: sárgarépalekvár

Gasztro

A legextrább vitaminbomba: sárgarépalekvár

Ideje eltenni!

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 4 dl víz
  • 30 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 narancs leve
  • 2 citrom kicsavart leve
Tovább olvasok

Elkészítés:


A sárgarépát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Egy fazékban a 4 dl vízzel együtt puhára főzzük.

Amikor elkészült, leturmixoljuk, és hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a narancs- és citromlevet. Ezután visszatesszük a tűzre és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Végül előzőleg csírátlanított üvegekbe töltjük, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Ajánljuk még:

Hogy jövőre se ússzon el a szerencsénk, együnk minél több halat decemberben!

Karácsony és szilveszter környékén a hal nemcsak táplálék, de fogyasztásának hagyományosan szimbolikus jelentése is van a magyar nyelvterületen: a legtöbb helyen azt tartják, mindenképpen kell halat is enni karácsonykor és szilveszterkor, mert a hal előre úszik, így a mi életünk is előre fog haladni, azaz szerencsés lesz az új esztendőben. Megszívlelendő ez a tanács, és nemcsak a szokások őrzése miatt: a hal az egyik legegészségesebb táplálékunk, ráadásul azok is fogyasztják, akik egyébként tartózkodnak a húsevéstől.