Hozzávalók
A leveshez:
- 1 kg marhalábszár
- 1 fej vöröshagyma
- 5 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 2 szál paszternák
- 1 zellergumó
- 1 fej fokhagyma
- 1 pici gyömbér (1 cm)
- egész bors ízlés szerint
- fél alma
- só
A salátához:
- 3-4 szem csemegeuborka
- 1 db savanykás, ropogós alma
- házi majonéz 2 tojásból
- só
Elkészítés
Egy 5 literes lábasban, hideg vízben feltesszük főni a marhahúst. Először nagy lángon főzzük, és közben leszedjük róla az összes kifőtt habot. Ha a habzás abbamaradt, visszavesszük a lángot, és gyöngyözve főzzük tovább. Sózzuk, valamint borssal, gyömbérrel, fokhagymával és vöröshagymával ízesítjük.
Amikor félig megfőtt a hús, akkor az egészben hagyott zöldségeket is beletesszük a levesbe. Ha a hús és a zöldségek is megpuhultak, leszűrjük a levest.
A zöldségeket csinosan felkockázzuk, a marhahúst is falatnyi darabokra szabdaljuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott csemegeuborkát és almát is. Ezután ízesítjük sóval, borssal, egy fél citrom levével, belecsorgatjuk a friss házi majonézt és óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjük össze a zöldségeket, az egészet jól átkeverjük.
A salátát tálalás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek.
Ajánljuk még: