A legcsípősebb olasz tészta, avagy a penne arrabbiata

Gasztro

A legcsípősebb olasz tészta, avagy a penne arrabbiata

Finom, ráadásul nagyjából 15 perc alatt elkészül!

Hozzávalók (2 főre)

  • 250 g penne
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy doboz darabos paradicsomkonzerv
  • egy fél vagy egy egész csípős paprika (csípősség szerint)
  • 50 g parmezán, reszelve
  • 4 ek olívaolaj
  • bors
  • 4 levél friss bazsalikom

Elkészítés

Kezdésnek vizet forralunk, forrás után sót és tésztát adunk hozzá, és a dobozon szereplő adatok szerint fogkeményre főzzük a tésztát.

Míg fő, felaprítjuk a hagymát, lereszeljük a sajtot. Után az olívaolajon megfuttatjuk a darabolt fokhagymát, majd mehet hozzá a paprika. Ekkor jön a paradicsom, sóval-borssal fűszerezzük és öt percig rotyogtatjuk. A főzőléből 3 evőkanállal a szószhoz adunk, majd mehet bele a tészta.

Friss bazsalikommal és parmezánnal tálaljuk.

Ajánljuk még:

Holnap nyit a Hagyományok Háza Ünnepváró Forgataga

A Hagyományok Háza életében a karácsonyi ünnepvárás az év legmeghittebb időszaka. Az idén december 6. és 8. között megrendezésre kerülő Ünnepváró Forgatag koncertekkel, bábelőadássokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, mesével, gyerektáncházzal, kézműves vásárral és mesterségbemutatókkal, valamint kedvezményes kiadványárusítással várja a látogatókat. A különleges, minden korosztályt megszólító programsorozat egyik legizgalmasabb tevékenysége a kézműves műhelyekben zajlik, ahol hagyományos mesterségekből ihletett, kézzel készített ajándékokat lehet alkotni.