A szörp-élmény örök: kortalan és nem is szezonális. Szeretjük akkor is, ha a nagy melegben hűsölésre vágyunk, társaságban, ünnepekkor, süteményben, fagylaltban, zselékben – gyerekekkel és felnőttként egyaránt. Összegyűjtöttünk néhány ugyanilyen kortalan és nem feltétlenül szezonális variációt a Piroska Szörpök felhasználására: otthon mindegyiket ki lehet próbálni, és garantáltan nem fogunk csalódni.
Az isteni mojito a nyár örökzöld kedvence.
A jellegzetes lime-os ízvilághoz nem kell más, mint a klasszikus recept alkoholmentes változata (4 gerezd lime, 12 db mentalevél, 2 tk cukor, szódavíz, tört jég), amelyben a li-menta-cukor hármast kiváltjuk a Piroska mojito lime-menta ízű gyümölcsszörppel. Az ízvilágon túl az egyik legértékesebb hozadéka a szörppel készült alkoholmentes mojitonak, hogy gyorsan elkészíthető, így időt spórolunk, ami különösen jól jöhet, ha vendégváró italnak szánjuk.
Alkoholmentes mojito koktél – Fotó: Piroska Szörp
A koktélok világában a Piroska Szörpöknek bármilyen kombinációban találhatunk helyet, csak a fantáziánkon és egyéni ízlésünkön múlik, mit keverünk éppen. Egy Virgin Mai Tai koktélhoz például jól illik a Piroska classic narancs gyümölcsszörp, amelyhez már csak barna cukorra, vízre, lime-ra, narancsra és egy csokor friss mentára van szükség.
A legjobban talán akkor járunk, ha a már hagyományos koktélok mellett magunk is kísérletezünk saját, házi változattal.
Koktélok – Fotó: Piroska Szörp
Óvatosan a cukrokkal! – hangzik az örök jótanács, amit tényleg illik megfogadni. Azonban édesség utáni vágyunk legalább annyira természetes érzés, mint a szomjúság, amit nem elfojtani kell, hanem csillapítani, kielégíteni. Jobban járunk, ha saját készítésű desszertekkel próbálkozunk, hiszen így azok cukortartalmát is kontrollálni tudjuk.
Az egyik lehetőség, hogy a gyermekek által is közkedvelt falatnyi gumicukrokat készítjük el, különböző Piroska Szörpökkel,
így a zselés falatokat csak kívülről kell bevonni cukorral, hiszen a szörpök cukortartalma elegendő a gumicukorhoz. Így könnyen megbolondíthatjuk ízlelőbimbóinkat, és garantáltan jobban tudunk majd figyelni a különböző karakteres ízekre.
A házi gumicukrot készíthetjük Piroska málna ízű gyümölcsszörppel, Piroska kiwi-lime ízű gyümölcsszörppel, Piroska szamóca ízű gyümölcsszörppel, a különleges Piroska citrus-mix grapefruit-citrom ízű gyümölcsszörppel, a klasszikus Piroska narancs ízű gyümölcsszörppel, a népszerű Piroska erdei vegyes gyümölcs ízű gyümölcsszörppel, de akár a nyár slágerével, a Piroska mojito lime-menta ízű gyümölcsszörppel vagy a Piroska classic bodza ízesítésű gyümölcsszörppel. A gumicukor elkészítéséhez 3 dl Piroska szörp, 3 ek porzselatin és 3 dl víz szükséges, és gyakorlatilag 10 perc alatt elkészíthető.
Házi gumicukor – Fotó: Piroska Szörp
A gumicukor rokona a gyermekek másik kedvence, a pillecukor, amihez a Piroska Szörpöket ugyancsak nagyszerűen tudjuk használni, ízesítőként, színezékként egyaránt.
Házi pillecukor – Fotó: Piroska Szörp
Amihez viszont a Piroska Szörpökön kívül tényleg csak egyetlen összetevő kell, az a jégkása. Ilyenkor, kánikulában igazi megváltás egy finom jégkása, hiszen
annyi vizet iszunk, hogy muszáj valamivel változatossá tenni a folyadékbevitelt, és ennek egyik legegyszerűbb módja, ha darálunk egy kis jegyet és megkínáljuk egy korty szörppel, majd összekeverjük, és már fogyaszthatjuk is!
Mondhatni a limonádék szilárdabb változata. Vendégvárónak sem utolsó egy pohárnyi mutatós jégkása, amit kedvünkre díszíthetünk különböző gyümölcsökkel.
Jégkása – Fotó: Piroska Szörp
A Piroska Szörpök ugyanakkor remek kísérői lehetnek palacsintának, gofrinak, ráadásul
mindenki tálaláskor döntheti el, milyen ízű szörppel fogyasztaná szívesebben a desszertet.
Pár cseppnyi szörptől a legegyszerűbb palacsinta vagy gofri sem tűnik hétköznapinak már.
Gofri szörppel – Fotó: Piroska Szörp
A gyümölcsös smoothie akkor is jó ötlet, ha csak pár szem gyümölcsünk van otthon: ilyenkor az ízélményt fokozhatjuk például Piroska Szörppel, de
izgalmas ízhatást érünk el, ha egy fanyar gyümölcsből készült smoothie-t édesebb szörppel ízesítünk.
A smoothie tökéletesen vegán ital: tulajdonképpen egy gyümölcsturmix, amibe maximum növényi tejet használunk – szemben a turmixokkal, amelyek állati eredetű tejekkel készülnek –, így gyakorlatilag minden gyümölcsös smoothie kiváló alkotóeleme lehet az egyedi ízt és a selymes hatást is fokozó bármelyik Piroska Szörp.
Smoothie – Fotó: Piroska Szörp
Pohárkrémek és sütemények kedvelt összetevője a gyümölcszselé, amit rendszerint friss gyümölcs levéből tudunk elkészíteni, ám,
ha van otthon egy üveg Piroska Szörp, nem kell lemondanunk a gyümölcszseléről akkor sem, ha éppen elfogyott a friss gyümölcs.
Nemcsak finom, de elegáns desszerteket és tortákat tudunk készíteni ilymódon, rengeteg időt spórolva.
Gyümölcszselé szörppel – Fotó: Piroska Szörp
Ez a sütés nélkül készült minitorta is a Piroska Szörppel készült zselétől ilyen mutatós – ha otthon elkészítjük, garantált sikerre számíthatunk.
Valójában egy sajttorta alapra tesszük rá a szörppel készült gyümölcszselét, és már kész is a vendégváró finomság!
Szörppel készült zselé – Fotó: Piroska Szörp
Sokunk kedvence, a pohárkrém-desszert az egyik olyan édesség, amely a legtöbb kreativitást szabadít fel a konyhatündérekben.
Bármit rétegelhetünk kedvünkre, vigyázva, hogy a savas hatások és az édes ízek harmóniáját ne rontsuk el.
A gabonapehely vagy a granola, a görög joghurt, a szörp és a friss gyümölcs kombinációjában nem szoktunk csalódni. Nagyon mutatós desszertkülönlegességeket tudunk így alkotni anélkül, hogy hosszú időt kellene a konyhában pepecselni.
Pohárkrém desszert – Fotó: Piroska Szörp
Gyakorlott háziasszonyok nagyra értékelik a praktikus megoldásokat, amelyek megkönnyítik az otthoni munkát és amelyekkel gyorsabban, emellett változatosabban tudnak finomságokat varázsolni a család asztalára.
A vasárnapi sütemények sorában számos olyan receptet találhatunk, amelyek gyümölcsös krémjébe kiválóan illik valamelyik, íz- és színvilágában is jól harmonizáló Piroska Szörp.
A lényeg, hogy a klasszikus, jól ismert ízeket tudjuk nyújtani, az otthonosság érzetét biztosítva, a gasztronómiai kényeztetés szeretetnyelvén.
Sütemény krémje Piroska szörppel – Fotó: Piroska Szörp
Kényeztetésből sosem elég: többek között ez a Piroska Szörp egyik üzenete. A nyár hátralevő részében pedig minden okunk megvan komolyan venni ezt, és minél több selymes, krémes, hideg finomságot készíteni.
Ha van egy jó házi fagylalt receptünk az alapanyagokból ne hiányozzon a Piroska Szörp sem!
Válogassunk a különböző ízek közül, és készítsük el kedvenc házi fagylaltunkat, jégkrémünket – kicsik és nagyon örömére!
Házi fagylalt – Fotó: Piroska Szörp
Nem ördögtől való az sem, ha egy alapízben vásárolt fagylaltra kerül rá egy kis tejszínhab, és ezt locsoljuk meg Piroska Szörppel, amiből kevés is elég ahhoz, hogy felidézze gyermekkorunk nyarait.
Fagylalt szörp öntettel – Fotó: Piroska Szörp
A házi készítésű jégkrémeket akár be is vonhatjuk Piroska Szörppel, és ha többféle ízű és színű szörpöt használunk, tálaláskor látványos végeredményben gyönyörködhetünk.
De ne sokáig! Lássunk hozzá, különben megolvad! Ugye, milyen ínycsiklandozó?!
Házi jégkrém– Fotó: Piroska Szörp
A jégkrémekhez nem is feltétlenül kell külön forma, hogy mutatósak legyenek: elegendő egy henger alakú zacskó, amelybe beletölthetjük a Piroska Szörppel készített házi finomságot, és mehet is a fagyasztóba!
Ennek a megoldásnak több előnye is van: egyrészt készíthetünk többféle ízesítésű jégrémet is egyszerre, másrészt az adagok kértékét mi határozhatjuk meg, nem kell egy előregyártott formát teletölteni, harmadrészt pedig fogyasztáskor nem fog a kezünkre olvadni.
Tehetünk a kis tasakokba friss gyümölcsöket, ráönthetjük a szörpös jégkását vagy az előkészített házi jégkrémet, és pár óra múlva már fogyaszthatjuk is!
Házi jégkrém-variációk – Fotó: Piroska Szörp
A szörpökben rejlő ezernyi lehetőség közül mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő megoldást és adagolást – többek között ezért is zseniálisak a Piroska Szörpök. (x)
A megjelenést a Piroska Szörp támogatta.
Ajánljuk még: