18

Figyelem!

Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

Ha ön elmúlt 18 éves, az „ELMÚLTAM 18 ÉVES” gombra kattinthat és a tartalom az ön számára elérhető lesz. Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a „NEM MÚLTAM EL 18 ÉVES” gombra; ez a tartalom az ön számára nem lesz elérhető.

Aktív

Edzés közben lecsapó gyönyör: ez a coregazmus

Bizonyos, core izmokat erősítő gyakorlatsorok egészen különleges élményt is képesek kiváltani. Lehet, hogy hirtelen csap le, lehet, hogy szépen lassan kúszik fel az izgalom, de a vége elsöprő lehet: a szerencsések igazi orgazmust élhetnek át edzés közben. Vagy nem is biztos, hogy szerencse, ha éppen egy csoportos órán történik meg?

A coregazmus, vagy angol nevén coregasm, már az 1950-es évek óta ismert, mégsem tudják azóta sem pontosan, hogy mi váltja ki. Dr. Alfred Kinsey amerikai szexológus professzor már a nők szexuális szokásairól írt, 1953-ban megjelent könyvében megemlíti, hogy lehet kapcsolat a női orgazmus és az edzések között.

Maria Eilersen az Insidernek mesélt a saját tapasztalatairól. Neki legelőször a húszas évei elején, lábemelő gyakorlatvégzés közben volt része a különleges élményben. Először csak a bizsergést érzékelte, amely egyre erősödött, miközben folytatta a gyakorlatot. Aztán elérkezett a csúcs, ami minden mást elsöpört. Rögtön tudta, hogy orgazmusa volt, bár nem olyan intenzív, mint amit addig ismert, és nem is tartott olyan sokáig. Marianak később is volt része meglepetésben az edzései közben, és minden alkalommal a hasizom alsó szakaszára dolgozott éppen.

Bár az edzés alatt elért orgazmus mindenkinél egy kicsit más, egy dolog közös: rendszerint a core izmok intenzív megdolgoztatása közben jelentkezik.

A gyakorlatok végzése során a core izmok ritmikusan húzódnak össze és ernyednek el, és úgy tűnik, ha a medencefenék izmai is aktívan bekapcsolódnak a munkába, akkor valószínűbb, hogy édes meglepetéssel végződik a gyakorlatsor. A kutatásokból az derül ki, hogy nemcsak nők tapasztalhatják meg, hanem férfiak is.

Hogyan csap le a coregazmus?

A szakemberek szerint a hasizmok és medencefenék-izmok ritmikus összehúzódása belső stimulációt okoz a genitáliák környékén, ez vezethez az izgalmi állapot kialakulásához, majd az orgazmus eléréséhez. Némelyek csak szexuális izgalmat éreznek, mások viszont eljutnak a csúcsig is.

A beszámolók szerint a corgazmust átélők fejében még véletlenül sem villognak erotikus képek, ez is azt bizonyítja, hogy egészen másfajta kisülésről van szó.

A core izmokkal egyébként is érdemes foglalkozni, hiszen az edzettsége nemcsak a belső szervek megfelelő tartásában segít, de közvetlenül hat az átélt orgazmus erősségére is. Van, aki azt tapasztalta, hogy csak bizonyos edzettségi szint elérése után jelentkezett a coregazmus, és ha lecsökkentette az edzésmennyiséget, akkor a különleges mellékhatás is eltűnt.

Kinek lehet coregazmusa?

Bárkinek, de mégsem jelentkezik mindenkinél. Dr. Debby Herberick, az Indiana University School of Public Health professzora kiemelten foglalkozik a témával, és könyvet is megjelentetett az eddigi eredményeiről.

Az írásban szereplő nők beszámolói szerint az edzés közben elért orgazmus intenzitása általában alacsonyabb. A kialakulása viszont változó: van, akinél minden előzmény nélkül robban, míg mások fokozatosan érnek a csúcsra. Herberick professzor 2014-es, kérdőíves kutatása szerint az Egyesült Államokban élő és

edzést végző emberek mintegy 9 százaléka megtapasztalta már a coregazmust.

Egyelőre úgy tűnik, hogy inkább a nőknek adatik meg, hogy ilyen jellegű jutalomban is részesüljenek a kemény munkáért cserébe.

Hogyan lehet átélni?

Lehet kísérletezni, alkalmas lehet rá a felülés, a lábemelés (függeszkedésből vagy a talajon fekvő helyzetben), a plank, a squat, a húzódzkodás és a rúd-, illetve kötélmászás is. Egyeseknél a súlyzóval végzett gyakorlatok, vagy akár a futás és bringázás is olyan örömérzetet idéz elő, aminek könnyen lehet jó vége.

Ha valaki erre utazik, készüljön fel rá, hogy a siker nem garantált. Sőt, aki átélte, közel sem biztos, hogy újra át fogja élni. A pillanatnyi lelkiállapottól a fizikai adottságokon át az elvégzett gyakorlat intenzitásáig rengeteg tényező befolyásolja ugyanis egy coregazmus kialakulását.

Az is tény, hogy nem mindenki örül annak, ha különleges képességei vannak, főleg akkor, ha edzőteremben vagy csoportos órán csap le az öröm. Ilyenkor az egyetlen megoldás, ha abbahagyjuk a gyakorlatvégzést, amíg csillapodnak a kedélyek, vagy egy másik gyakorlatra térünk át. 

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X