Aktív

Az új edzőkütyüm: a tornakarika súllyal tényleg laposítja a hasat, karcsúsítja a derekat

Már az első héten láthatóvá váltak az eredmények. Az új kedvencem a tornakarika súllyal: egyfajta hulahoppkarika, de könnyebb vele mozogni, és hatékonyabban formál. 

Egyik ismerősöm nagyon dicsérte ezt az új eszközt, így próbáltam ki. A tornakarika súllyal olyasmi, mint a hullahopp, csak maga a karika a derékon marad, és a súlyt kell pörgetni rajta. Az interneten a következő neveken fut: „sportkarika súllyal”, „tornakarika súllyal”, „hulahopp masszázskarika”, „állítható fitnesskarika”, „alakformáló fitnesskarika”, „súlyozott hullahopp”. Én kicsit átgondolatlanul rendeltem, később eszméltem, hogy van olcsóbban és kedvezményesebb szállítási díjjal is, szóval érdemes előbb alaposan körülnézni.

 

Hogyan működik a karika?  

A kis tappancsok (a masszírozós fajtánál rugósak) tartják a derékon a karikát, amelynek közepén van egy vájat. Ebben a sínben kis kerekeken mozog a rákötözött súly. A csomagban két kisebb karika érkezett, amelynek láttán először megrettentem: ha ilyen vékony derekam lenne, nem kéne sporteszköz! De kiderült, hogy a kettőt összetéve pont a nagyobb derékkörfogatra való karikát lehet kialakítani. Az elemeket ugyanis szabadon kivehetjük, berakhatjuk, így még az is motivál, hogy idővel karcsúsítani kell majd magát a karikát is.

Ha tudsz hulahoppozni, ez is menni fog

Nem mondom, hogy az első mozdulataimat szívesen mutattam volna meg bárkinek is, de pillanatok alatt bele lehet jönni. Először meg kell lódítani magát a súlyt, aztán épp olyan mozgással, mintha hulahoppoznánk, fenntartani. A karika valóban nem esik le, a súly viszont egy idő után megáll, ha nem vagyunk elég ügyesek. Ilyenkor azonban csak újra meg kell lódítani, és nem kell folyton lehajolgatni, mint a hullahoppnál. Kezdetben csak 20-30 körzésig bírtam a súlyt folyamatosan mozgatni, most már addig megy, amíg fizikailag nem kell egy kis pihenést beiktatnom. Egy hónapja mindennap akár többször is előveszem, ugyanis nemcsak nagyon látványos a hatása, de kifejezetten szórakoztató elfoglaltság.

Tényleg látható az eredmény

Centiben ugyan nem mértem, de egy elemet már ki kellett venni a karikából,

és a nadrágomat is eggyel kisebb számra kellett cserélnem, hogy ne essen le rólam.

Mind a derekánál, mind a csípőjénél nagy lett rám, és igen hatékonyan formálja a hasat is. Sőt: a comb- és farizomra is remek hatással van, ami pedig számomra nagyon jótékony bónusz: a testtartásom is javult. Mindez egyetlen hónap gyakorlás után!

Amit érdemes tudni, ha belevágsz 

  • A görgőknek berregő hangja van, ami számomra kellemes, viszont nem lehet hallani tőle rendesen a filmet vagy zenét: ez airpods (vezeték nélküli fülhallgató) segítségével orvosolható
  • Szorosra kell venni a karikát, hogy tényleg ne mozogjon, inkább egy kicsit szorítson
  • A súly akkor esik le hamar, ha nem vízszintesen áll rajtad a karika. Én leginkább a csípőcsontok felé csatolom, így stabilan áll, és jó sokáig lehet rajta görgetni.
  • Izomlázat csak ritkán okoz, de ez nem jelenti azt, hogy nem formál. Az első eredményeket már nagyon hamar, pár nap után észrevettem!

Nem kell hosszú edzésekre gondolni

Hogy mennyit karikázok egy nap? Változó, sokszor csak 3-4 percet. Sőt: az első héten gyakorlatilag mindennap csak ennyit csináltam, és most sem hosszabb egy-egy karikázás, inkább csak gyakoribb. Naponta többször előveszem, egyszerűen azért, mert könnyű használni és a rövid ideig tartó edzésnek is van értelme, illetve jó tudni, hogy valami egészségre hasznosat csinálok egyéb tevékenységek közben. 

Bevallom, van a szekrényemben néhány olyan eszköz, amelyet megvettem otthoni edzés gyanánt – hogy aztán ott is maradjanak néhány használat után. Ez a karika nem ilyen. 

Talán most jelenthetem ki először: megérte megvenni, mert valóban edzést hozott a mindennapjaimba. Az eredményessége pedig valóban szemmel látható, így már alig várom, mit hoz majd még több, karikázással töltött idő. Ha a hasadból szeretnél leadni, egész biztos hatásos lesz, és a derekad-csípőd sem menekülhet a karcsúsodás alól. Tényleg csak ajánlani tudom!

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X