5 nagyszerű hétvégi program az egész családnak

Aktív

5 nagyszerű hétvégi program az egész családnak

Akár a bolondját járatja velünk az áprilisi időjárás, akár nem, bőven találunk értelmes kikapcsolódási lehetőséget erre a hétvégére is. Mozgást, csodálnivalót, aktív pihenésre és kikapcsolódásra alkalmas programokat válogattunk, hogy ez a hétvége is élménygazdag legyen. 

Palkonyai dűlőfutás

Holnap 11.00 órától rendezik meg a 10. Palkonyai dűlőfutást, amelyre a helyszínen is lehet nevezni. A Villányi borvidék ékszerfalujából induló dűlőfutás keretében nemcsak a csodálatos tájban gyönyörködhetünk, de megismerhetjük az itt termő szőlő és a bor útját, végighaladva a Kéktúra egy szakaszán és a Vylian pincészet szőlőbirtokain. A túra szervezői élményfutásban és nem teljesítménytúrában gondolkodtak, így nemcsak profi futók számára élvezetes ez a táv, hanem a a tájban gyönyörködni vágyó kezdő futóknak is nagy élmény lesz.

Regisztrálni és nevezni a dűlőfutás honlapján lehet, de a helyszínen is fogadják a nevezéseket.

 

Tavaszkert – Dísznövény 2024 Szakkiállítás és Vásár a Budai Arborétumban

Mi szem-szájnak ingere: ezen a hétvégén nemcsak ízelítőt kapunk a tavasz pompájából, de igazi különlegességeket is megcsodálhatunk a Budai Arborétum hagyományos éves rendezvényén, a MATE Budai Campusán (1119 Budapest, Villányi út 29-43.), mától vasárnapig. A háromnapos esemény sorozat részeként Országos Suiseki és Bonsai Kiállítás, vezetett arborétumi séták cseresznyefa virágzással, biokert látogatás szakmai vezetéssel, előadások, gyerekprogramok látogathatók. 

A látogatás részletes feltételeit itt találjátok.

 

Az Év Természetfotósa 2023 Kiállítás a Klebelsberg Kultúrkúriában

Lélegzetelállító válogatásban láthatjuk a tavalyi év legjobbnak ítélt magyar természetfotóit a Kultúrkúriában az e hét szerdán nyílt kiállításban. A zsűri a nemzetközi szinten is a legjobbak között számon tartott hazai és határon túli, profi és amatőr természetfotósok többezer képe közül válogatta ki a legjobbakat. A kiállított képeken QR kódok vannak. Ennek használatával nemcsak a fotósokról és a képkészítés körülményeiről tudhatunk meg többet, hanem a social média térben ezeket a fotókat küldözgethetjük ismerőseinknek, véleményt mondhatunk róluk, megoszthatjuk őket a világhálón.

Az időszaki kiállítás május 26-ig látogatható, hétvégén 10.00-18.00 óra között. 

 

Hagyományos táncház a Hagyományok Házában – hajnalig

Állandó szombati táncház-sorozatával a Hagyományok Háza a néptánc iránt érdeklődők egyik fellegvára. Este hét és hajnali kettő között szól a muzsika a néptánc szerelmeseinek, minden alkalommal dedikált programmal, tánctanítással. Ezen a hétvégén a Kollégák zenekar és a Magos zenekar húzzák a talpalávalót, Enyedi Ágnestől tanulhatjuk a dalokat, a kezdőket Pintér András és Radics Rita tanítja táncolni, a haladókat pedig Velner Klára és Pethe Miklós. Kiváló program szombat estére, nemcsak pároknak. A táncház befogadó közeg, itt mindenki jó társaságra talál.

Jegyeket a helyszínen lehet vásárolni, a jegypénztár kezdés előtt egy órával nyit.

 

Föld Fesztivál a Budapesti Állat- és Növénykertben

A Budapesti Állatkertben hagyomány, hogy a Föld napja alkalmából több napon át tartó rendezvényt tartanak, Föld Fesztivál néven. Az idei évben a Föld Fesztiválra április 19-től 21-ig, azaz e heten péntektől vasárnapig kerül sor. A pénteki napon elsősorban a tanulmányi csoportokat, szombaton és vasárnap pedig a családokat várják változatos programokkal, élményekkel. A háromnapos rendezvény idei témája a Vissza a természetbe – ennek keretén belül fajmentéssel, vadállatvédelemmel, az év fajaival, túrázással, valamint a talaj élővilágával kapcsolatos programok lesznek. 

A Föld Fesztivál ideje alatt, április 19-én indul útjára a Légy ott! programsorozat is, amely az egész főszezonban, kora őszig naponta több állattréningből, látványetetésből, állatbemutatóból áll. Lesz többek között oroszlánfóka tréning, pingvin és sörényes hangyász látványetetés, sőt elefántiskola is.

 

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X