5 nagyszerű hétvégi program az egész családnak

Aktív

5 nagyszerű hétvégi program az egész családnak

Akár a bolondját járatja velünk az áprilisi időjárás, akár nem, bőven találunk értelmes kikapcsolódási lehetőséget erre a hétvégére is. Mozgást, csodálnivalót, aktív pihenésre és kikapcsolódásra alkalmas programokat válogattunk, hogy ez a hétvége is élménygazdag legyen. 

Palkonyai dűlőfutás

Holnap 11.00 órától rendezik meg a 10. Palkonyai dűlőfutást, amelyre a helyszínen is lehet nevezni. A Villányi borvidék ékszerfalujából induló dűlőfutás keretében nemcsak a csodálatos tájban gyönyörködhetünk, de megismerhetjük az itt termő szőlő és a bor útját, végighaladva a Kéktúra egy szakaszán és a Vylian pincészet szőlőbirtokain. A túra szervezői élményfutásban és nem teljesítménytúrában gondolkodtak, így nemcsak profi futók számára élvezetes ez a táv, hanem a a tájban gyönyörködni vágyó kezdő futóknak is nagy élmény lesz.

Regisztrálni és nevezni a dűlőfutás honlapján lehet, de a helyszínen is fogadják a nevezéseket.

 

Tavaszkert – Dísznövény 2024 Szakkiállítás és Vásár a Budai Arborétumban

Mi szem-szájnak ingere: ezen a hétvégén nemcsak ízelítőt kapunk a tavasz pompájából, de igazi különlegességeket is megcsodálhatunk a Budai Arborétum hagyományos éves rendezvényén, a MATE Budai Campusán (1119 Budapest, Villányi út 29-43.), mától vasárnapig. A háromnapos esemény sorozat részeként Országos Suiseki és Bonsai Kiállítás, vezetett arborétumi séták cseresznyefa virágzással, biokert látogatás szakmai vezetéssel, előadások, gyerekprogramok látogathatók. 

A látogatás részletes feltételeit itt találjátok.

 

Az Év Természetfotósa 2023 Kiállítás a Klebelsberg Kultúrkúriában

Lélegzetelállító válogatásban láthatjuk a tavalyi év legjobbnak ítélt magyar természetfotóit a Kultúrkúriában az e hét szerdán nyílt kiállításban. A zsűri a nemzetközi szinten is a legjobbak között számon tartott hazai és határon túli, profi és amatőr természetfotósok többezer képe közül válogatta ki a legjobbakat. A kiállított képeken QR kódok vannak. Ennek használatával nemcsak a fotósokról és a képkészítés körülményeiről tudhatunk meg többet, hanem a social média térben ezeket a fotókat küldözgethetjük ismerőseinknek, véleményt mondhatunk róluk, megoszthatjuk őket a világhálón.

Az időszaki kiállítás május 26-ig látogatható, hétvégén 10.00-18.00 óra között. 

 

Hagyományos táncház a Hagyományok Házában – hajnalig

Állandó szombati táncház-sorozatával a Hagyományok Háza a néptánc iránt érdeklődők egyik fellegvára. Este hét és hajnali kettő között szól a muzsika a néptánc szerelmeseinek, minden alkalommal dedikált programmal, tánctanítással. Ezen a hétvégén a Kollégák zenekar és a Magos zenekar húzzák a talpalávalót, Enyedi Ágnestől tanulhatjuk a dalokat, a kezdőket Pintér András és Radics Rita tanítja táncolni, a haladókat pedig Velner Klára és Pethe Miklós. Kiváló program szombat estére, nemcsak pároknak. A táncház befogadó közeg, itt mindenki jó társaságra talál.

Jegyeket a helyszínen lehet vásárolni, a jegypénztár kezdés előtt egy órával nyit.

 

Föld Fesztivál a Budapesti Állat- és Növénykertben

A Budapesti Állatkertben hagyomány, hogy a Föld napja alkalmából több napon át tartó rendezvényt tartanak, Föld Fesztivál néven. Az idei évben a Föld Fesztiválra április 19-től 21-ig, azaz e heten péntektől vasárnapig kerül sor. A pénteki napon elsősorban a tanulmányi csoportokat, szombaton és vasárnap pedig a családokat várják változatos programokkal, élményekkel. A háromnapos rendezvény idei témája a Vissza a természetbe – ennek keretén belül fajmentéssel, vadállatvédelemmel, az év fajaival, túrázással, valamint a talaj élővilágával kapcsolatos programok lesznek. 

A Föld Fesztivál ideje alatt, április 19-én indul útjára a Légy ott! programsorozat is, amely az egész főszezonban, kora őszig naponta több állattréningből, látványetetésből, állatbemutatóból áll. Lesz többek között oroszlánfóka tréning, pingvin és sörényes hangyász látványetetés, sőt elefántiskola is.