Ünnep

Anyja lánya! 8 híres párost mutatunk, akiket megéri ismerni! Kvízezz!

A nők minden területen képesek nagyot alkotni, legyen szó művészetről, sportról, tudományról… bármiről. És olykor mintha a tehetséget, a tudást anyatejjel szívnák magukba a lányok! Olyan híres anya-lánya párosokat gyűjtöttünk most, akik valamely területen kiemelkedőt alkottak! Ismered őket?

Híres anyák híres lányairól főképpen a színészvilágban hallunk. Pedig bármilyen területét vizsgáljuk az életnek, ismert párosokra bukkanhatunk! Mutatunk most néhányat a  – hazai és nagyvilági – színjátszásból, az írás-festés területéről, a sportolók közül, a tudományból és történelemből ismert karaktereket is.

Ha tetszett ez a kvíz, próbáld ki valamelyik másik kvízünket is! Tesztelheted például, mennyire ismered a hungarikumokat, vagy azt, mennyire ismered a jellemző magyar ételek készítési módját!  

Nyitókép: Bence Halmosi
Kvíz nyitóképe: Fortepan, adományozó: Sárosi Imre

Ajánljuk még:

Szavak a népnyelvből: te ismered ezeket a kifejezéseket? Kvízezz!

A nyelv egy folyamatosan változó, élő rendszer – mind megtanultuk ezt az iskolában. Mi sem bizonyítja jobban örökös változását, mint az, hogy a különböző generációk tagjai vagy akár egykorú, de más tájegységen élő emberek olykor nehezen értik meg egymást. Néhány szavunk már kikopott, lett helyette más, de az is lehet, szükségtelenné vált. Számodra mennyire ismerősek az alábbi kifejezések?

 

Már követem az oldalt

X