Anyja lánya! 8 híres párost mutatunk, akiket megéri ismerni! Kvízezz!

Ünnep

Anyja lánya! 8 híres párost mutatunk, akiket megéri ismerni! Kvízezz!

A nők minden területen képesek nagyot alkotni, legyen szó művészetről, sportról, tudományról… bármiről. És olykor mintha a tehetséget, a tudást anyatejjel szívnák magukba a lányok! Olyan híres anya-lánya párosokat gyűjtöttünk most, akik valamely területen kiemelkedőt alkottak! Ismered őket?

Híres anyák híres lányairól főképpen a színészvilágban hallunk. Pedig bármilyen területét vizsgáljuk az életnek, ismert párosokra bukkanhatunk! Mutatunk most néhányat a  – hazai és nagyvilági – színjátszásból, az írás-festés területéről, a sportolók közül, a tudományból és történelemből ismert karaktereket is.

Ha tetszett ez a kvíz, próbáld ki valamelyik másik kvízünket is! Tesztelheted például, mennyire ismered a hungarikumokat, vagy azt, mennyire ismered a jellemző magyar ételek készítési módját!  

Nyitókép: Bence Halmosi
Kvíz nyitóképe: Fortepan, adományozó: Sárosi Imre

Ajánljuk még:

Felismered, melyik Petőfi-versből idéztünk? Kvízezz!

Petőfi Sándor verseinek egyes sorai, de akár teljes költemények a mai napig felvillannak az emlékezetünkben vagy azért, mert megtanultuk az iskolában, vagy mert olyan sokszor hallottuk az ünnepségeken. Te vajon mennyire emlékszel a versekre? Teszteld magad a kvízünk segítségével!

 

Már követem az oldalt

X