Szocio

Szedj te is egy csokor virágot a beteg gyerekek gyógyulásáért!

„Gyerekektől gyerekeknek” Adj egy csokor boldogságot! címmel indított országos kezdeményezést július 8-án az Ondódi Levendulás. A levendulakertbe gyerekek, családok szedhettek virágcsokrokat, amikhez aztán biztató, kedves üzeneteket írtak, és leukémiával küzdő fiatalkorúaknak küldtek el.

„Gyógyulj meg mihamarabb, hogy jövőre találkozzunk a levendulásban” – olvasható egy csokorra kötött kedves üzenetben. A szavakat egy júliusi levendulaszedés után jegyezték le gyerekek, hogy az általuk szedett csokor kíséretében leukémiával küzdő fiatalkorúaknak küldhessék. Egyetlen hétvége alatt nyolcvan csokor készült, amiket át is adtak a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány képviselőinek a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekhematológiai-onkológiai osztályánál.

A kezdeményezés elindítója, Ónadi Imre korábban elmesélte a HAON-nak, az ötletet egy szívhez szóló üzenet adta, amelyet az Ondódi Levendulás vendégkönyvébe véstek: „életem utolsó napjait élem”. A sorokat Csire Zsuzsi írta, egy beteg lány, akinek régi vágya teljesült a levenduláskertben tett látogatással. Az ő hatására találták ki Imréék, milyen jó volna, ha minél több beteg gyerek életébe vinne örömöt, boldogságot egy-egy csokor virág, egy hozzá mellékelt kedves üzenettel. A programot a segítő szakemberek is üdvözölték, kiemelve az ajándékok fő erejét: ha erősítik a lelket, erősödhet a test is.

Természetesen felajánlóként és fogadóegységként is van lehetőség a további csatlakozásra. A szervezők szeretnék, hogy programjuk elterjedjen, Magyarország területén és azon túlmenően is megszólítsa a virágültetvények, gazdaságok, üzletek tulajdonosait felajánlóként, valamint gyermekotthonokat, egészségügyi intézményeket, segítő szervezeteket fogadóként. A programhoz csatlakozva a gyerekek által leszedett és megkötött virágcsokrok sok-sok beteg napját aranyozhatják be. A csatlakozás folyamatos, ahogyan ezt a sokféle virág lehetővé teszi.

 

Már követem az oldalt

X