Azzal árthatsz sokat a gyereknek, amivel segítenél: dobd ki a bébikompot!
Az elmúlt napokban nagy port kavart egy gyermeksebész posztja a Facebookon: Dr. Kőnig Róbert arra hívta fel a figyelmet, hogy a sokak által használt bébikomp káros a gyerekek fejlődésére, és nemhogy ajándékba nem kellene ilyet venni, ideje lenne kidobni a már meglévőket is. Megkértük a doktort, hogy tapasztalatairól, véleményéről részletesebben is beszéljen.
„Nem adhatunk majd a fiunknak teljes szabadságot mindenben” – interjú Gianni Annonival
„Örülök, hogy ötvenévesen, érett, bölcs koromban lettem apa” – vallja be többek között ezt is Gianni Annoni, aki az interjú alatt újra és újra idealizmusa miatt szabadkozott. Aztán megegyeztünk, hogy mikor máskor legyen érzelmes és álmodozó az ember, ha nem egy ilyen év után, karácsonykor...  Giannival hosszan beszélgettünk családról, hagyományokról, olaszságról, apaságról és a vendéglátás igazi szépségéről is. Interjúnk.
Hévíz, Magyarország szuperereje

A Kis-Balaton mocsarai felé nyíló völgyben, egy 51 hektáros erdő ölelésében fekszik a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava, a Hévízi-tó. A melegvizes tőzegmedrű tavon az első tutajokra épített fürdőházat Festetics György építette 1772-ben. Hűvös időben vízébe merülni egészen rendkívüli élmény.

8 ifjúsági regény, ami minden kamaszt könyvmollyá tesz

Nem vitás, rengeteg nagyszerű ifjúsági regényt adott a világ már nekünk: többek között Stevenson Kincses szigetét, Fekete István regényeit, Verne kalandregényeit, James F. Cooper Nagy indiánkönyvét, Sue Townsend Adrien Mole-ját, Michael Ende Végtelen történetét, Rowling Harry Potter sorozatát. Most olyan javarészt kortárs könyveket válogattunk, amiket a megkérdezett 12-15 évesek szerettek olvasni könnyed, humoros stílusuk vagy számukra aktuális témáik miatt.

Dolláros Pista, Csalfa Mari, Csoki Juci és a többiek – A falusi csúfnevek külön világa
Gyerekkoromban, amikor 2-3 napra Somogy megyébe utaztunk nagymamámhoz és az anyai ági rokonsághoz, mindig minden ugyanabban a biztonságos ütemben zajlott. Megérkezés után egyből ebéd a „kendős” mamánál a nyári konyhában (húsleves, csirkepaprikás nokedlivel, mézes-krémes vagy almás pite), majd megkezdődött a rokonok, ismerősök végeérhetetlen látogatása.
Áldozat a gyerekem! Bullying az iskola falain belül és azon túl

Csúfolódás, pofozás, rugdosás, kirekesztés, rágalmazás, pletykálás – csak pár azok közül az iskolai zaklatási formák közül, melyeket a diákok többsége már átélt. És ha ez még nem lenne elég, nyakunkon a cyberbullying is: egy 2015-ös adatgyűjtés szerint a gyermekek nagyjából egyharmadát érte már valamilyen online zaklatás. Míg a fiatalabb, alsó tagozatos korosztályt még egyértelműen az iskolai zaklatás, addig a középiskolásokat már a cyberbullying fenyegeti nagyobb arányban.

13 őszi kultúrprogram (a nappalidtól a múzeumokig)
Zene, színház, design, kiállítások, kikapcsolódás – mostanában nagyon hiányoznak ezek az életünkből. Viszont nem zárkózhatunk örökre a négy fal közé, igenis meg lehet találni a kultúra helyét a jelenlegi világban is: ezt bizonyítva válogattunk pár olyan programot, amit nyugalomban, a távolságot tartva is élvezni tudunk.
Divatbetegség, modernkori huncutság lenne az ételintolerancia?
„Glutént ne. Adalékanyagot ne. Feldolgozottat ne. Sót ne, cukrot ne. Zsírt se. Akkor csak a bor marad.” – írta ki viccesen egy ismerősöm a közösségi oldalára. Szerencsére talán ennyire nem drasztikus a helyzet, viszont valós a probléma. Ugyanis létezik laktóz, vagyis tejcukor-, tejfehérje-, glutén-, vagyis gabonafélékben található növényi fehérje, kukorica-, tojás- és cukorérzékenység vagy allergia, melyekről egyre többet hallani. De miért alakul ki, és mit lehet tenni ellene?