„Hazaérkeztem!” – Paradicsomi állapotok Scherer Péter ágyásában, akit Borbás Marcsi tanít kertészkedni

A karantén ideje alatt készítettünk egy interjút Scherer Péterrel, aki Marcsi telefonos segítségével egy gyönyörű magaságyást készített barátaival, családjával együtt. Azóta sokat sütött a nap, és esett az eső, a palánták megnőttek, a paradicsomtövek a magasba törtek, a büszke Pepe és felesége, Viki küldött róla fotót is. Mi pedig újra megkerestük a színészt, hogy meséljen nekünk, mit is jelent az ember életében a kert, a kerti munka és az eredmény, a maga termesztette zöldség. 

Nehézből még nehezebb – Az otthonápolás viszontagságai koronavírus idején

A Máltai Szeretetszolgálat laikus, hétköznapi embereknek szóló webnover.hu oldala azoknak nyújt segítséget, akik az otthonápolás alapvető ismereteit sajátítanák el. Az ingyenesen elérhető oldal ápolási feladatokkal, lelki támogatással, szolgáltatási térképpel, illetve táplálkozási- és életmódtanácsokkal nyújt gyakorlati segítséget a gondoskodásra szoruló emberek, sérültek ellátásához.

„Duracell-ember vagyok, de kell a folytonos kétkedés” – Interjú Scherer Péterrel
Kétkeréken vagy egykeréken gurulni, de kertészkedni, tenni-venni is nagyon szeret. Ha most nem volna kényszerpihenőn, valószínűleg már Lisszabonban nézné a metálkék óceánt feleségével, akivel májusban ünneplik házassági évfordulójukat. Mindenben megtalálni az örömöt és a feladatot, többek között ez az örökmozgó háromgyerekes édesapa, színész, rendező Scherer Péter életfilozófiája, aki elmondása szerint egy másik életben talán idegenvezető lenne. Olyan, aki sok nyelven beszél. Interjúnk.
„Nem lehet tétlenül nézni, hogy éhesek az emberek” – ételosztásba kezdett a roma étteremtulajdonos testvérpár
Sok üzletet, vállalkozást lehetetlenítenek el a szigorú korlátozások, többen egyik napról a másikra zártak be, és vesztették el rendszeres bevételüket. Így történt ez az Akácfa utcai Kis Budapest Bisztró és Bár tulajdonosaival, Hájas Melindával és testvérével Bangó Norberttel is, akik turisták híján nem tudják működtetni éttermüket, mégsem húzták le a rolót. Inkább valami nagyon önzetlen és emberi megoldást kerestek a munka nélküli napokra.