Antal Csilla
Pottyantós meggyes, krumplis szalámi, vaddisznóslussz – mutatjuk a Hosszúasztal Piknik legizgalmasabb ételeit
Gyönyörű környezetben, igazán jó hangulatban zajlott le múlt vasárnap a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program felét ünneplő Hosszúasztal Piknik. A Séd patak völgye megtelt mosolygós emberekkel, akik lelkesen dekorálták az asztalukat. Ameddig a szem ellátott, szépen megterített asztaloknál jóízűen falatozó családok, baráti társaságok élvezték a napsütést. Közben pedig úgy érezhettük, hogy a világnak ebben a kis szegletében tényleg az öröm és a jókedv az úr. Videón a legjobb fogások és receptek!
„Vidéken az álmaimat élhetem” – interjú Kerekes Sanyi séffel
Kerekes Sándor séfet a gasztronómia szerelmeseinek nem kell bemutatni. Pályafutását cukrászként kezdte, mégis húsimádó séfként ismerte meg a hazai közönség. Élete nagy változásáról, közelgő projektjeiről és szívügyéről, az idén jubiláló Séfasztalról mesélt most nekünk.
Nincs vizünk, de van emberség – a solymári vízhiány tanulsága
Vízhiánnyal küzdenek az ország sok településén. Ilyen Solymár is, ahol bár reflexből nyitjuk a csapot, semmi sem folyik belőle.
Mennyire vagy jó grillmester? Kvízünkből kiderül!
Ha nyár, akkor grillezés, ez nem vitás. Fantasztikus húsokat, zöldségeket készíthetünk ezzel a technikával – már ha jól használjuk! Kvízünkből kiderítheted, te mennyire ismered a szakma fortélyait!
Panna cotta meggyes rebarbarakompóttal
A panna cotta egy csodás olasz desszert, mely Piemont régióból származik. Eredetileg édes tejszínből és zselatinból készült, de közben ez a recept is változott, különféle variációk születtek, és hogy könnyítsenek kicsit az édességen, elkezdték a tejszín felét vagy egyharmadát tejjel helyettesíteni. Így számos verzió alakult ki, ám ami minden receptben közös, hogy kevés összetevőt tartalmaz, azok esetében viszont elengedhetetlen a kiváló minőség.
Nem mindegy, mi kerül bele és mi marad ki – Itt a hozzávalók-kvíz hazai ételekkel! Kvízezz!
Tudod, hogy mi nem kell a bajai halászlébe vagy mitől lesz éppen szatmári az a töltött káposzta? Híres és kevésbé ismert ételeket hoztunk nektek a Kárpát-medencéből, de a hozzávalók közé néha idegen elemek keveredtek. Felismered, melyek azok?
Csokoládés pöfeteg
Ez az amerikai sütemény a csokoládéimádók kedvence lesz. A külseje roppan, a belseje krémes, ráadásul elkészíteni sem nehéz. Számos receptváltozatot találhatunk egyébként a világhálón, én egy amerikai receptet vettem alapul, viszont a cukor mennyiségét lecsökkentettem. Így is megfelelően édes és csokis lett a végeredmény.
Szívküldi sütemény
Valentin-nap ide vagy oda, most mindennél nagyobb szükségünk van rá, hogy szeretettel és odafigyeléssel forduljunk a másik felé. Ennek egy egyszerű, ám annál szebb formája, ha valami finomat készítünk a kedvesünknek, családunknak vagy akár a barátainknak. Az alábbi süteményt egy külföldi oldalon láttam meg, és úgy gondoltam érdemes kipróbálni. Talán nem lett teljesen tökéletes, de biztosan látszik rajta a belefektetett energia.
Rossz szomszédság, török átok, de talán nem kellene beperelni a kakast azért, mert kukorékol
Franciaországban hosszú múltra tekint vissza az állatok perelése azért, amilyenek. Mivel az állatellenes jogi fellépések egyre gyakoribbak, nemrég törvényi védelem alá helyezték a vidéki zajok és szagok alkotta érzékszervi örökséget, például a békabrekegést, a kakaskukorékolást, illetve a lócitrom szagát. És ha belegondolunk, ezek súlyos döntések.