„Vidéken az álmaimat élhetem” – interjú Kerekes Sanyi séffel

Kerekes Sándor séfet a gasztronómia szerelmeseinek nem kell bemutatni. Pályafutását cukrászként kezdte, mégis húsimádó séfként ismerte meg a hazai közönség. Élete nagy változásáról, közelgő projektjeiről és szívügyéről, az idén jubiláló Séfasztalról mesélt most nekünk.

Zebratorta (egy kicsit másként)
A Zebratorta egy igazán csinos sütemény, de azért valljuk be, az eredeti változat íze nem kifejezetten különleges, inkább semleges, sűrű piskótaszerű élmény. Az én verzióm egy kicsit izgalmasabb, karakteresebb ízű, és látványra is más. 
Panna cotta meggyes rebarbarakompóttal
A panna cotta egy csodás olasz desszert, mely Piemont régióból származik. Eredetileg édes tejszínből és zselatinból készült, de közben ez a recept is változott, különféle variációk születtek, és hogy könnyítsenek kicsit az édességen, elkezdték a tejszín felét vagy egyharmadát tejjel helyettesíteni. Így számos verzió alakult ki, ám ami minden receptben közös, hogy kevés összetevőt tartalmaz, azok esetében viszont elengedhetetlen a kiváló minőség.
Csokoládés pöfeteg
Ez az amerikai sütemény a csokoládéimádók kedvence lesz. A külseje roppan, a belseje krémes, ráadásul elkészíteni sem nehéz. Számos receptváltozatot találhatunk egyébként a világhálón, én egy amerikai receptet vettem alapul, viszont a cukor mennyiségét lecsökkentettem. Így is megfelelően édes és csokis lett a végeredmény.
Szívküldi sütemény
Valentin-nap ide vagy oda, most mindennél nagyobb szükségünk van rá, hogy szeretettel és odafigyeléssel forduljunk a másik felé. Ennek egy egyszerű, ám annál szebb formája, ha valami finomat készítünk a kedvesünknek, családunknak vagy akár a barátainknak. Az alábbi süteményt egy külföldi oldalon láttam meg, és úgy gondoltam érdemes kipróbálni. Talán nem lett teljesen tökéletes, de biztosan látszik rajta a belefektetett energia.
Utolsó világjáró desszert – az én kedvenc ünnepi kalácsom
Adventi ízutazásunk zárásaként hoztam még egy kalácsot, melyet általában ajándékba szoktam vinni, ezért számomra ez mindig valamilyen ünnephez kapcsolódik. Két kedvenc angol bloggerem receptjét ötvöztem benne. Rugalmas kelt tésztából készül, mely kívül ropogósra sül, belül pedig csokoládékrém van, amitől az egész igazán fényűző lesz. A formázása is különleges, kicsit hasonlít a babkára, mégis más. Túlzottan sok munka sincs vele, akár még az utolsó pillanatokban is elkészülhet, akár ajándékba, akár ünnepi reggeli gyanánt.
Medovik – az ünnepi torta, ami mindent visz!
Advent negyedik vasárnapja közeleg, a karácsonyfánk egyelőre még pőrén kint fagyoskodik a teraszon, átnéztem a díszeket, ellenőriztem az égősort, nagyjából tudom, mi lesz a menü, és az ajándékok nagy része is el van már rejtve a ház különböző zugaiba, nehogy a gyerekek rábukkanjanak. Közben pedig nagy fába vágtam a fejszémet, hiszen egy igazán különleges desszertet hoztam erre a napra.

Már követem az oldalt

X