Csokoládés pöfeteg
Ez az amerikai sütemény a csokoládéimádók kedvence lesz. A külseje roppan, a belseje krémes, ráadásul elkészíteni sem nehéz. Számos receptváltozatot találhatunk egyébként a világhálón, én egy amerikai receptet vettem alapul, viszont a cukor mennyiségét lecsökkentettem. Így is megfelelően édes és csokis lett a végeredmény.
Szívküldi sütemény
Valentin-nap ide vagy oda, most mindennél nagyobb szükségünk van rá, hogy szeretettel és odafigyeléssel forduljunk a másik felé. Ennek egy egyszerű, ám annál szebb formája, ha valami finomat készítünk a kedvesünknek, családunknak vagy akár a barátainknak. Az alábbi süteményt egy külföldi oldalon láttam meg, és úgy gondoltam érdemes kipróbálni. Talán nem lett teljesen tökéletes, de biztosan látszik rajta a belefektetett energia.
Utolsó világjáró desszert – az én kedvenc ünnepi kalácsom
Adventi ízutazásunk zárásaként hoztam még egy kalácsot, melyet általában ajándékba szoktam vinni, ezért számomra ez mindig valamilyen ünnephez kapcsolódik. Két kedvenc angol bloggerem receptjét ötvöztem benne. Rugalmas kelt tésztából készül, mely kívül ropogósra sül, belül pedig csokoládékrém van, amitől az egész igazán fényűző lesz. A formázása is különleges, kicsit hasonlít a babkára, mégis más. Túlzottan sok munka sincs vele, akár még az utolsó pillanatokban is elkészülhet, akár ajándékba, akár ünnepi reggeli gyanánt.
Medovik – az ünnepi torta, ami mindent visz!
Advent negyedik vasárnapja van, a karácsonyfánk egyelőre még pőrén kint fagyoskodik a teraszon, átnéztem a díszeket, ellenőriztem az égősort, nagyjából tudom, mi lesz a menü, és az ajándékok nagy része is el van már rejtve a ház különböző zugaiba, nehogy a gyerekek rábukkanjanak. Közben pedig nagy fába vágtam a fejszémet, hiszen egy igazán különleges desszertet hoztam erre a napra.
„Igyekszünk méltóképpen megmutatni az Őrség ízeit” – interjú a Pajta étteremből
Ránézésre nagyvárosi hipszter, közelebbről viszont csupa szív művészlélek, akinek az álomkonyhájában mindig jó zene szól, a falakat graffiti díszíti, a polcokon pedig különféle zuzmók és más erdei kincsek sorakoznak, csillogó üvegekbe zárva, savanyítva vagy fermentálva, hogy aztán egy gondosan megalkotott tányéron nyerjenek végső értelmet. Farkas Richárddal, az őrségi Pajta étterem séfjével beszélgettünk.
Zebratorta (egy kicsit másként)
A Zebratorta egy igazán csinos sütemény, de azért valljuk be, az eredeti változat íze nem kifejezetten különleges, inkább semleges, sűrű piskótaszerű élmény. Az én verzióm egy kicsit izgalmasabb, karakteresebb ízű, és látványra is más.