Szép

Így ne készítsd ki a bőröd a téli sportok közben!

A hó olyan, mint egy erős reflektor: visszaveri az összes káros sugarat.

 

A síelés (és egyéb havas tájon végzett sport) UVA/UVB sugárzás tekintetében nem sokban tér el a tengerparti nyaralástól, ugyanis a hófehér lejtőkről visszatükröződő napfénytől is le lehet égni. Emiatt is szükséges a megfelelő védelem, hidratálás, és tisztítás mesterhármasa.

HIDRATÁLÁS

A hideg, a szél pillanatok alatt ki tudja szárítani az arcbőrt. Érdemes egy igazán tápláló hidratálót használni ilyenkor. Én a sheavajas termékeket tudom ilyen körülmények mellé ajánlani, mivel amellett, hogy hidratálja a bőrt, a nehezebb állaga miatt egyfajta védőréteget is képez rajta. De nem csak kívül, hanem belül is fontos a hidratálás, szóval igyatok sok folyadékot!

FÉNYVÉDELEM

Síelés, snowboardozás, szánkózás közben elengedhetetlen a megfelelő fényvédelem a lejtőkön. Mindenképpen minimum 30-as faktorszámú fényvédővel kenjük be magunkat. Érdemes ehhez vízálló terméket választani, ha már sportoláshoz készülünk!

SZEMÜVEG

Az éles napsugár nem csak a bőr, hanem a szem egészségére is hatással van. A minőségi síszemüvegre érdemes áldozni, mivel ez szűri meg a káros napsugarakat, és védi a szemeteket. Ne egy szezonra, hanem több éves használatra válasszatok ki egy ilyen szemüveget! Arról nem is beszélve, hogy nem csak a szemetek egészsége érdekében szükséges ez, de „mellékhatásaként” kevesebbet hunyorogtok majd, így nem fokozzátok a szem körüli szarkalábak és ráncok kialakulásának esélyét sem.

AJAKÁPOLÓ

Nem csak az arcbőrnek, hanem az ajkaknak is szüksége van védelemre. A téli sportokhoz mindenképpen fényvédőt tartalmazó ajakápolót szerezzetek be! Így nem csak a szél, de a nap ellen is védve maradtok.

Összegezve tehát a következő termékeket érdemes vinni egy havas kirándulásra:

  • Magas faktorszámú, minimum 30-as faktorszámú – lehetőleg vízálló – fényvédő
  • Fényvédőt tartalmazó ajakápoló
  • Kézkrém
  • Arckrém – lehetőleg sheavajas
  • Aloe vera gél / spray az esetleges bőrpírra
  • Síszemüveg

 

Már követem az oldalt

X