
Hozzávalók
- 1,5 kg Metro Chef báránycomb
- Metro Chef durvára őrölt bors
- Friss rozmaring
- Metro Chef olívaolaj
- 4-5 szál zsenge sárgarépa
- só
A mártáshoz:
- 2 dkg Metro Chef vaj
- 1 ek. keményítő
- só
A körethez:
- 15 dkg cukorborsó
- 20 dkg ceruzabab
- 2 szál újhagyma
- a sült sárgarépák
- 3 ek. Metro Chef olívaolaj
- 2 dkg Metro Chef vaj
- friss rozmaring
- Metro Chef durvára őrölt bors
- só
Elkészítés
A bárányhúst megtisztítjuk, a faggyú nagy részét leszedjük róla. Ezután olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd teszünk rá friss rozmaringot, és hagyjuk egy éjszakát pácolódni. Másnap tepsibe rakjuk, teszünk mellé megtisztított, friss sárgarépát, és öntünk alá 1,5 dl vizet. Lefedjük, és 130 fokos sütőben 6 órát sütjük. Ha már puha, akkor kivesszük a tepsiből, és grillen még 30 percig pirítjuk. Közben néhányszor megfordítjuk. Akkor jó, ha szép piros színt kap, és átjárja a füst.
A hús alatt sült szaftot egy magasabb falú edénybe tesszük, és elkezdjük beforralni. Ha nagyon sok zsír lenne a tetején, érdemes leszedni belőle. Ha már szép sűrűre forrt a szaft, egy merőkanálnyit kiszedünk belőle, kikeverjük a keményítővel, majd visszaöntjük az edénybe. Rövid ideig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hideg vajjal krémesítjük. Ha szükséges, sózzuk.
A körethez a cukorborsót és a ceruzababot forrásban lévő, sós vízbe dobjuk. 2-3 percig blansírozzuk, majd leszűrjük. Az olívaolaj és vaj keverékén megfuttatjuk a feldarabolt újhagymát, majd hozzáadjuk a babot és a borsót. Átpirítjuk őket. Közben hozzáadjuk a báránnyal együtt sült sárgarépákat is. Sózzuk, borsozzuk.
Ha mindennel elkészültük, tálaljuk a bárányt!
A recept megjelenését a METRO támogatta.
