Sörös-kolbászos burgonyakrémleves
Olvasási idő: 1 perc

Sörös-kolbászos burgonyakrémleves

Móricz Kitti, a Tiltott Csíki Söröző és Étterem séfjének receptje.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A kolbászt összevágjuk, lepirítjuk és a felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk az összevágott répát a babérlevelet, majd felöntjük sörrel és vízzel, kevés sóval ízesítjük, melegíteni kezdjük. Forrás után beletesszük a kockázott burgonyát. Mikor minden puhára főtt, kiszedjük a babérlevelet, leturmixoljuk a keveréket és hozzáadjuk a tejszínt.

Végezetül átszűrjük, és a félretett kolbásszal tálaljuk. 

A cikket a Tiltott Csíki Sör támogatta.

 

 

Kapcsolódó tartalom
Az elfeledett gabona száz arca: a köles nem csak madáreleség, sőt!
Halmos Monika | 2025. szeptember 05

Az elfeledett gabona száz arca: a köles nem csak madáreleség, sőt!

Elfeledett ősi gabonánkra nem csak madáreleségként gondolhatunk! Könnyen emészthető, rosttartalma magas, B vitaminban gazdag, kovasav- és magnéziumforrás is egyben. És ha mindez nem lenne elég, gluténmentes, sokoldalúan felhasználható. Lehet belőle kása édesen és sósan, kiváló köretként, tehetjük lecsóba, töltelékekbe a rizst kiváltani. Csudajó pitéket és desszerteket varázsolhatunk belőle. Most néhány kedvencemet ajánlom, egyik finomabb, mint a másik!