Hirtelen sült csirkeszív grillen
Olvasási idő: 1 perc

Hirtelen sült csirkeszív grillen

Bárhol, bármikor, baromfi
Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 20 db csirkeszív
  • 1 fej vöröshagyma
  • ½ szem sárga kaliforniai paprika
  • ½ szem piros kaliforniai paprika
  • 4 szem koktélparadicsom
  • 2 ek kacsazsír
  • só, bors

 

Elkészítés:

A csirkeszíveket megtisztítjuk, a felesleges részeket levágjuk róla, majd hosszában négybe felvágjuk.

A koktélparadicsomokat félbevágjuk, a paprikát felcsíkozzuk, a hagymát pedig felkarikázzuk.

A vasserpenyőnket a grillsütőn tűzforróra felmelegítjük, majd beletesszük a kacsazsírt. Ha a zsiradék füstölni kezd, akkor rádobjuk a feldarabolt szíveket. Folyamatosan kevergetjük, hogy hirtelen jól átpiruljon a szívdarabok minden oldala. Ha körbepirultak, akkor rádobjuk a feldarabolt zöldségeket, és azokkal együtt is kevergetjük. Fontos, hogy ne tudjon semmi levet engedni, hogy ne párolódjon az étel, hanem süljön. Ha a szív néhány perc múlva megpuhult, levesszük a tűzről a serpenyőt, és megsózzuk, valamint ízlés szerint frissen őrölt borssal is fűszerezzük.

 A megjelenést az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!