Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss

Receptek

Cigánypecsenye

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 4 szelet tarja
  • 4 szelet húsos szalonna
  • 2 ek sertészsír

 A pácoláshoz:

  • durvára őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • mustár

A sütéshez: paprikás liszt

A karamellizált hagymához:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 1 ek balzsamecet

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tarjából ujjnyi szeleteket vágunk, majd minden szeletet bepácolunk. Megkenjük mustárral, sózzuk, borsozzuk, illetve felaprított fokhagymával is ízesítjük. Sütés előtt legalább egy órát állni hagyjuk.

A szalonnából is vastagabb szeleteket vágunk, majd kakastaréjra bevagdossuk mindegyiket. Egy serpenyőben kevés zsírt olvasztunk, és lassú tűzön ropogósra, pirosra sütjük a szalonnát. Ha a hús már eleget állt a pácban, akkor a szeleteket paprikás lisztbe forgatjuk, és nagy lángon pirosra sütjük a szalonna kisült zsírján. Ha a húsok mindkét oldala ropogósra, kissé sötétre sült, el is készültünk.

 

Ezután egy-két fej hagymát félkarikára vágunk, és kevés zsíron karamellizáljuk. Ha aranybarna színt kap, el is készültünk. Ekkor adunk hozzá egy kevés balzsamecetet.

Ha mindennel elkészültünk, frissen tálaljuk a cigánypecsenyét egy szelet sült szalonnával és a sült hagymával.  

A recept megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.

Ajánljuk még:

Vadvirágos palacsinta – gluténmentes verzióban is

Az egész a bodzás palacsintával kezdődött. Nagyanyám sütötte mindig, amint odaértünk hozzá a nyári szünetre. Később aztán Lujzi Tante jóvoltából megismerkedtem az ibolyás, a százszorszépes palacsintával, a vajas-zamatos turbolyással, és onnan már nem volt megállás. Mert a palacsintát mindenki szereti, és mindig van valamilyen friss vadvirág, ízes vadnövény, amit bele lehet sütni.

 
Ugrás az oldal tetejére
Menü