Otthon

Mit vigyünk ajándékba, ami jópofa, hasznos, meg lehet enni, és még szép is?

Gyümölcs- és virágdobozt magunk is készíthetünk, hogy aztán örömet szerezzünk vele másoknak!

Almás-rózsás doboz

A vörös árnyalatait tegyük egyetlen szép dobozba! Válasszunk egy megfelelő méretű dobozt, egy cipős doboz nagyságú éppen megfelel. A dobozt be is boríthatjuk színes, akár piros csomagolópapírral. Béleljük ki vöröslő őszi levelekkel, és rakosgassunk bele fényesre dörgölt almákat. Érdemes apróbbakat válogatni, azok szebben mutatnak benne, és legtöbbször még olcsóbbak és finomabbak is. Az almák közé szúrjunk csipkebogyót, kakukkfű-hajtásokat, esetleg néhányat a kertben nyíló virágfejekből.

 

Fekete-sárga gyümölcsdoboz

Hasonló módon készült virágdoboz egy fekete, egykor valami számítógépes kütyüt tartalmazó dobozba. Sajnáltam kidobni, olyan szépen kidolgozott, komoly papírdoboz volt. A sárga gyümölcsök – körte, alma, kaki – szépen mutatnak benne. Szépségüket néhány sárga virág fokozza, ellenpontként és némi illatot csempészve a kompozícióba, rozmaring-ágacskák és mentaillatú muskátlilevelek teszik teljessé az összhangot.

 

Gyümölcsdoboz hangafélével

Nagyobb szabású, gazdag gyümölcsdobozhoz szerezzünk be a szupermarketből egy kisebb mandarinos dobozt, vagy hasonló méretű, lapos dobozt. Borítsuk be szép színes csomagolópapírral, tegyünk a gyümölcsök alá papírszalmát – ahol a dobozra szert tettünk, ott erre is rálelhetünk, tehát ez sem kerül pénzbe.

 

Állítsunk bele egy szép cserép növényt! Az őszi, téli időszak kedvelt és hálás növénye a hanga vagy csarab, ehhez is jó választás! Egyetlen cserép ünnepélyessé teszi a gazdag gyümölcsdobozt. A növény köré rendezzük el a gyümölcsöket, ügyelve arra, hogy alulra kerüljenek a nagyobb, keményebb darabok, fölülre a kisebbek, a puhábbak!

Aszalt gyümölcsös fadoboz fényekkel

Lehet kapni kész aszalt gyümölcsös dobozt, de jobb, ha magunk válogatjuk ki a belevalót, és tesszük egyedivé a saját dekorációnkkal. Kisméretű fadobozt lehet kapni a kreatív boltban fillérekért, de ha gyűjtögettünk, akkor még akadhat is valahol a ládafiában. Egy szép szalaggal feldobhatjuk, és már mehetnek is bele a válogatott csemegék! Papírból hajtogassunk kis tasakokat, így szépen elkülöníthetjük az egyes gyümölcsöket. A köztük lévő részt dióval, mákgubóval, szárított virágokkal tölthetjük ki, egy mini fényfüzérrel pedig egész káprázatos lesz!

Mini kosárka bogyóknak

Bogyós gyümölcs? Diákcsemege? Aszalt finomságok? Egy papírpohárból egy pillanat alatt varázsolhatsz nekik kedves kosárkát. Egyszerűen vágd le a pohár peremét.

 

Töltsd meg ¾ részig a belevaló apróságokkal, majd a pohár szélét két oldalról hajtsd rá. Az egyik hajtás alá illeszd a levágott karikát, és kész is:

 

A beletett finomságokat megvédi, könnyen szállítható, gyerekeknek is kedves ajándék lehet. Ha még kerül rá egy kis masni, akkor tényleg ellenállhatatlan lesz!

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho

Ajánljuk még:

A grillező tisztán tartásának alapszabályai: 8 lépés, amit ne hagyj ki

Szuper nyári program a grillezés, aki csak teheti, igyekszik a szabadban sütögetni családi, baráti társaságban. Viszont állandó nyűg a rács és a grillhez való eszközök tisztítása. Sokan azt hiszik, nincs is szükség erre, mert a magas hőfokon úgyis leég minden szennyeződés. Van egy rossz hírünk: ez sajnos nem igaz. Mutatunk néhány ötletet a grilleszközök megfelelő tisztításához!

 

Már követem az oldalt

X