Kult

Nyaralni szeretnél? Ezek a filmek meghozzák a kedved hozzá!

Itt a nyár és végre kimozdulhatunk, egy hosszú és nehéz időszak után. Nyaralási, utazgatási vágyunk csillapíthatatlan. Összegyűjtöttem néhány különleges filmet, melyek ötlettárként is remekül megállják helyüket, utazási célpontokat nyerhetünk belőlük. 

Utazni, új helyeket, országokat megismerni nagyszerű dolog. A járvány után pedig annyi bepótolnivalónk van és ki vagyunk éhezve a pihenésre, az új élményekre családunkkal és barátainkkal egyaránt. Egy hosszú, végigdolgozott nap után ezek a filmek szuper kikapcsolódást nyújtanak és talán épp az egyik inspirál minket következő nyaralásunk helyszínére! Jó mozizást kívánok!

Napsütötte Toszkána (2003)

Számomra ez egy örök kedvenc. Akárhányszor megnézem, azonnal vágyom az új kalandokra, sokkal optimistábban állok a megoldásra váró problémákhoz, na és persze alaposan szétnézek az otthonomban, mit is csinosíthatnék rajta. A Napsütötte Toszkána egy felettébb inspiráló és vidám történet. A szemet gyönyörködtető olasz vidék és a kabócák hangja magával ragadja a nézőt, a főhősnő, Frances pedig egy roppant szeretetreméltó és szórakoztató jelenség, ahogy próbálja összerakni széthullott élete darabjait.

Bor, mámor, Provence (2006)

A pörgős életmód, a pénz hajszolása és a kevés pihenés soha nem vezet jó irányba. Max Skinner londoni bróker kénytelen kiszakadni a megszokott kerékvágásból, amikor megtudja, hogy nagyapja elhunyt és ráhagyta Dél-franciaországi birtokát. Ez a film fantasztikus ötvözete a realitásnak, kalandoknak és a megvilágosodásnak. Amellett, hogy az ember legszívesebben máris pakolná az utazótáskáját, egyhelyben is marad és átgondolja, melyek az igazán fontos dolgok az életben.

Kon-Tiki (2012)

Ez a film egy történelmi eseményt dolgoz fel, a valós cselekményeken alig változtatva. Thor Heyerdahl elhivatott néprajzkutató és felfedező előáll egy teóriával, miszerint Polinéziát nem nyugatról érkező őslakosok telepítették be, hanem Dél-Amerikából származó törzsek, ráadásul tutajon átszelve a Csendes-óceánt. Hogy elméletét bizonyítsa, csapatával ő is tutajra száll. Hajmeresztő kalandok és lélegzetelállító felvételek színesítik a filmet. 

Görögbe fogadva (2009)

Mint ahogy azt Nia Vardalos görög származású színésznőtől már megszokhattuk, hihetetlen humorával és bájos arcával egy szempillantás alatt rabul ejti a nézők szívét. Georgia úgy érzi, teljesen kiégett mint idegenvezető, és ezt közli is főnökével. Egy csapat lelkes turistával elindul utolsó útjára, ám ez az út rengeteg meglepetést tartogat a szereplők számára. Izgalom, sok nevetés, na és persze szerelem a görögországi napsütésben.

Az élet ízei (2014)

A Kadam család elhagyja Indiát és egy francia városkában köt ki, ahol megnyitják éttermüket, egy sikeres és boldog élet reményében. Egyetlen apróság nehezíti meg céljuk elérését. Velük szemben, az út túloldalán található Madame Mallory Michelin csillagos étterme. Vajon megférhet-e két dudás egy csárdában? A film közben szinte érezni lehet a különleges életek finom illatát és máris főzni támad kedvünk!

 Walter Mitty titkos élete (2013)

Ábrándoztál már arról, mi lenne, ha valami őrültséget csinálnál? Valami olyat, ami egyáltalán nem vall rád, mégis azt érzed, meg kellene tenned. Walter Mitty éli egyszerű életét, egy magazin poros pincéjében dolgozik mint negatívkép-szerkesztő. Megállás nélkül álmodozik, de semmit nem tesz azért, hogy álmai valóra válhassanak. Ám egy különös esemény felrázza mindennapjait és Walter akarata ellenére is kilép komfortzónájából. Ez egy hihetetlenül szép, nagyon vicces és ösztönző film. Mesés országokba és tájakba nyerünk bepillantást, a filmzene pedig mestermű.

A bálnalovas (2002)

Alig tudunk valamit Új-Zélandról, hiszen annyira messze van tőlünk. Ez a film mégis olyan közel hozza azt a tájat, mintha csak ott lennénk, szinte érezzük a sós levegő illatát. A történet szerint egy falunak szüksége van vezetőre, a hagyományoknak megfelelően egy elsőszülött fiúra. A középpontban mégis egy kislány áll, Paikea Apirana, aki nagyszüleivel él és próbálja felhívni magára nagyapja, Koro figyelmét. Koro feladata kiválasztani az utódot. Néha el kell térni a kőbe vésett hagyományoktól, és Paikea szeretné, ha ezt nagyapja is belátná.

Berlin Calling (2008)

Martin Karow, azaz DJ Ickarus egy különös, impulzív világba kalauzol minket Berlin utcáin. A hihetetlen tehetséggel megáldott lemezlovas alkotási vágya csillapíthatatlan, ám drogfüggősége miatt összecsapnak a hullámok a feje fölött. A főszereplőt Paul Kalkbrenner, világhírű német DJ alakítja, és saját zenéivel színesíti a filmet. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az elektronikus zenét és kíváncsi rá, milyen a német főváros. A film készítői kifejezetten hiteles képet adnak róla.

 

FORRÁS: ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT és ITT

Ajánljuk még:

Évezredes előítéletek miatt hal meg kétpercenként egy leprabeteg – de te is tehetsz ez ellen!

„A leprabetegség az emberiség egyik legrégibb, ugyanakkor ma is velünk élő nyomorúsága” – írják a magyarországi Lepramisszió oldalán, ahol egy, a legtöbbünk számára ismeretlen világról mesélnek. Ma, a lepra elleni harc világnapján érzelmeket felkavaró utazásra hívunk, amiben Riskóné Fazekas Márta, a Lepramisszió – Magyarország igazgatója vezet bennünket. Az ő személyiségéről és erejéről mindent elárul egy általa gyakran idézett gondolat Kalkuttai Teréz anyától: „Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, de azt nagy szeretettel!”

 

 

Már követem az oldalt

X