Kult

Csillamos, Időmanó és a Rallye – Évbúcsúztató családi programok

Sokan vannak, akik karácsony végére telítődnek étellel, filmekkel, így jóleső levegőre, mozgásra, esetleg kultúrára vágynak, az izzók fénye helyett a napfényben sütkéreznének. Nekik, és a rendhagyó szilveszterre vágyóknak ajánlunk programokat.

 

 

 

Látogatás sütivárosban

Idén 10. alkalommal épül meg Európa 2. legnagyobb mézeskalácsvárosa. A telekfoglalás már elkezdődött, nagy az izgalom, hiszen a mézeskalácstésztának és a városnak tényleg csak a fantázia szab határt. A meglepetés minden évben attól a 300 játékos lelkű kiállítótól függ, akik önként és szenvedéllyel szállnak be a mesebeli világváros megépítésébe.

Az évek során volt itt már Bogyó és Babóca ház, állatkert, Millennium falcon dokkolója, Eiffel-torony, Jurassic park, Lánchíd és a csíkszeredai templom is. Érdemes várakozási idővel számolni, mert egyszerre 20-25 fő fér el a teremben.

A Bálna Budapest épületében el lehet tölteni egy egész napot, karácsonyi vásár és jégpálya is várja majd a vendégeket 2019. december 27-től 2020. február 23-ig. A téli szünetben (dec. 22-től és január 2-ig) figyeljünk a megváltozott nyitvatartásra, délelőtt 11 órától 14 óráig, illetve délután 16 órától 20 óráig látogathatunk ide.

 

Csússzunk Budán, csússzunk Pesten!

Elmaradhatatlan télen a korcsolyázás, és a Városligeti műjégpályán túl szerencsére már sok más lehetőség közül válogathatunk. Az Óbudai Fő téren és a Csobánka téren az Advent Óbudán programsorozat keretein belül idén is újra két helyszínen korizhatunk, vagy kölcsönözhetünk korcsolyacipőt, de aki még sosem próbálta és tanulná, hétvégenként oktatóval gyakorolhat: ingyenes korcsolyaoktatást biztosítanak a megadott időben Óbudán.

A Müpa Kultúr Kültér egy közel 350 négyzetméteres jégpályát fagyasztott nekünk, ahol egyszerre akár 80-an is kori-táncolhatnak zenére február 2-ig.

Pest sem marad szárazon, az Újpesti Szent István téren is vár mindenkit jégpálya kölcsönzővel, az időjárástól függően február 16-ig.

A Csepeli Szent Imre téren lévő korcsolyapálya különlegessége, hogy egy menő, 150 méter hosszú jégfolyosó tartozik hozzá.

Az örök Csillamos

A mi gyönyörű, kedvenc és megunhatatlan Fényvillamosunk már hetedik éve közlekedik a karácsonyi időszak alatt. Az UV (a villamos típusát jelzi és nem az ultraviola fényt) nosztalgiajáraton világító 3500 méternyi fényfüzéren rezgő 39.200 hidegfehér és kék színű LED égőt már a CNN is megirigyelte, szerintük Budapest a Csillamossal együtt a legszebb európai város egy karácsonyi kiruccanáshoz. Ha még tudnák, hogy normál díjszabás ellenében érvényes BKK jeggyel és bérlettel is lehet rajta utazni! November 29 - január 5. között:

  • vasárnap, hétfőn és kedden a 2-es villamos vonalán;
  • szerdán és csütörtökön a 19-es vonalán;
  • pénteken a 47-es vagy 49-es vonalán.

Szilveszter Rallye

Évről-évre több ezer ember választja ezt a vagány és izgalmas formáját az év búcsúztatásának. A Szilveszteri Rallye, melyet 21. alkalommal rendeznek meg, idén talán még nagyobb a kihívás elé néz, hiszen egy ígéretes vizsgahelyzet állt elő, jövő évtől a viadal már az Alpok-Adria Rally Cup sorozat hivatalos zárófutama lesz. Szép eredménye a sok munkának ez a nemzetközi minősítés, de nézőként nekünk továbbra is csak hajrázni és élvezni kell a versenyt a Hungaroringen.

Az időmanó szilvesztere

Ki járt már egészen különleges gyerekszilveszteren? Ha igazán maradandó családi élményre vágyunk, Bíró Eszterrel és zenekarával, akkor az Időmanóval kell tartanunk, hogy segítsünk neki megmenteni a világ óráját! A legújabb gyerekeknek szóló előadásuk jó ötlet az ünnepléshez, egy multimédiás, animált, interaktív mesekoncert meglepetésekkel és gyerekpezsgővel! Jegyek vásárolhatók, a műsor 4 éves kortól ajánlott, 2019. 12. 29-én, 11:00-tól a Várkert Bazárban. 

Szilveszteri éjszakai túra

Idén 15. alkalommal várnak minden természetbe vágyót egy ingyenes, közös túrázásra december 31-én, szilveszter éjjel a Mátrában.

A 20,5 kilométeres gyaloglás nem éppen megszokott módja a bulizásnak, de nem mindenki vágyik a városra és hangos zenére. Akik nekiindulnak a szilveszteri bulik kellékeit most cseréljék meleg ruhákra, fejlámpára, szendvicsekre és teára. A cél ismét az lesz, hogy éjfélre elérje a Cseplye-tetőt a csoport, onnan pedig az újév köszöntése után a város és a környék tűzijátékait lehet megnézni. Az eddigi tapasztalatok alapján kb. hajnali 1 órára ér vissza a csapat a városba, az év első napján!

A részletekről itt olvashattok.

A legnemesebb ajándék

Nem kifejezetten kikapcsolódás, vagy izgalmakkal teli program, amit kínálunk, de fontossága okán megfontolandó. Egyre több ember dönt úgy, hogy  karácsony környékén elmegy vért adni, és ebből már hagyományt épít. A jutalmul szolgáló csomag szaloncukor, majd később a felhasznált vérről érkező, köszönő SMS csak hab a tortán egy-egy emberélet megsegítése mellett. Érdemes egyszer megtapasztalni az adakozásnak ezt a formáját.

Azok a véradók, akik most decemberben 12. alkalommal adják vérüket a gyógyulásra váró betegeknek, jövő év januárjában nyerhetnek egy kétéjszakás wellness-pihenést.

Állandó véradási helyszínekről itt, minden véradási helyszínről pedig itt olvashatsz. 

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X