Kert

Zöldebb otthon, feledékenyeknek: 7 dísznövény, amit szinte lehetetlen elpusztítani

Imádom a növényeket, a virágokat, csak valamiért ők nem rajonganak értem, és állandóan szuicid hadműveletbe kezdenek. Legalábbis pár évvel ezelőttig ez így volt. Akkor fedeztem fel ugyanis azokat a szépségeket, melyek rettenően igénytelenek, viszont abszolút a lakás ékévé válnak.

SZUKKULENSEK

A kaktuszoktól kezdve a sivatagi növényekig mindegyik ebbe a kategóriába tartozik. Szárazságtűrő, napfényszerető, nem túl vízigényes növényekről van szó, melyek között rengeteg variáció található.

Egyetlenegy szabály van velük kapcsolatban: ne locsoljátok túl őket. Elég pár hetente kevés vizet adni nekik, és laza, tőzeges földbe legyenek ültetve.

 

ANYÓSNYELV

Szerencsehozó növénynek is nevezik, mely nem csak dekoratív, de a levegőt is tisztítja a káros anyagoktól. Elég havonta egyszer meglocsolni, legjobban a félárnyékos helyet kedveli.

 

AGGLEGÉNYPÁLMA

A legszívósabb növények közé tartozik, mely akkor burjánzik, ha elfelejti az ember locsolni. Elég neki is havonta egy kevés vizet adni, és szintén a félárnyékot kedveli. Ő szereti a teret, tehát érdemes szélesebb cserépbe ültetni.

 

 

ALOE VERA

Az aloe vera egy pozsgásféle, melynek levelét magában gyógyászati célokra (napégés, kiütések) is lehet használni. A többi pozsgáshoz/szukkulenshez hasonlóan szereti a fényt, és ritkán kell locsolni. Amennyiben párás helyen tartjátok, akkor tilos locsolni! Az aloének elég nedvességet jelent a párás levegő.

 

 

VITORLAVIRÁG

A félárnyékos, párás helyeket szereti. Gyönyörű fehér virága van, és igényli a tavasztól-őszig tartó rendszeres tápoldatozást. Nálam a macska kinézte magának, így száműzve lett a családhoz, hogy ők gondoskodjanak róla, de egy rettentően igénytelen és szép növényről beszélünk.

 

 

KUKORICALEVÉL

Élénkzöld, lándzsaalakú levelei vannak, és akár 50 évig is elél. A félárnyékos, napos, sötétebb helyiségekben is jól elvan, tehát kvázi bárhova teheted, ő jól érzi magát, ha nem locsolják túl. Hetente, kéthetente érdemes egy kevés vizet adni neki.

Nagyon lassú növekedésű, de akár 50 centi magasra is meg tud nőni. 

 

ZÖLDIKE

Nagyon hasonló a kinézete a kukoricalevélhez, ám sokkal vékonyabb és világosabb zöld a levele. Szereti nagyon a világos helyeket, de az árnyékossal sincsen különösebb problémája, csak akkor nem fog virágozni. Időnként érdemes vízzel permetezni a leveleit. Egyetlen hátránya, hogy kicsit vág a levele, így magasabb helyekre érdemes tenni, ahol kisgyerek, kisállat nem éri el.

 

Remélem kedvet hoztam pár zöld növény beszerzéséhez. Csak ajánlani tudom őket, mivel nem kell öntözni őket, szépek, és még a lakás levegőjét is tisztítják!

Ajánljuk még:

A KERT NÉLKÜLI KERTÉSZKEDÉS RÖGÖS ÚTJAI – ISMERKEDÉSEM A BALKONZÖLDÍTÉSSEL

KERTEM – 1. RÉSZ

PITYPANGSZÖRP ÉS PESZTÓ – MI MINDENRE JÓ AZ ELHANYAGOLT GYERMEKLÁNCFŰ?

 

Már követem az oldalt

X