Zsidótojás

Gasztro

Zsidótojás

A zsidótojás az európai zsidó konyha egyik alapvető étele, zsidó kaviárnak is nevezik, de lengyeltojásnak is, miután a libát valószínűleg a lengyel zsidók ismertették meg a magyarokkal. Többféleképpen készítik, az autentikus változatban van libamáj. Hamar elkészíthető, szendvicsbe, egyszerű vacsorának is kiváló. Aki a májat szereti, ezt is szeretni fogja...

Hozzávalók

  • 6 db főtt tojás
  • sült libamáj vagy szárnyas máj
  • apróra vágott vöröshagyma vagy lilahagyma
  • bors
  • mustár
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés

A főtt tojásokat megpucoljuk, egy tálban villával jól összetörjük, majd hozzáadjuk a sült májat, amit szintén villával összetörünk. Ezután hozzákeverjük a nagyon apróra vágott hagymát, sóval, borssal, mustárral és egy kevés piros paprikával ízesítjük. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk összeérni az ízeket.