Zöldségsaslik joghurtos mártogatóssal

Gasztro

Zöldségsaslik joghurtos mártogatóssal

Antal Csilla receptje

Hozzávalók

  • 1 db édeskömény
  • 1 közepes cukkini
  • 3 szem gomba
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 dkg Magyar Vaj
  • durvára őrölt bors
  • ½ citrom leve
  • ½ narancs leve

A mártogatóshoz

  • 3 dl Magyar Natúr Joghurt
  • 1 biolime héja
  • friss menta
  • lime-lé

 

zoldsegsaslik-joghurtos-martogatossal-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, majd nagyobb falatnyi darabokra vágjuk. Ezután nyársra húzzuk őket tetszés szerinti kombinációban. Természetesen szinte bármilyen zöldséget használhatunk ehhez a recepthez, ami csak van otthon. Sózzuk, borsozzuk mindegyiket. Az édesköményt meglocsoljuk a narancs levével, a többi zöldséget kevés citromlével ízesítjük. Minden darabra teszünk egy pici vajat is. 200 fokos sütőben pirosra sütjük a zöldségeket.

Közben elkészítjük a mártogatóst. A joghurtot kikeverjük egy kis sóval, és ízlés szerint frissítjük lime-lével. Adunk hozzá friss mentalevelet, és végül alaposan megszórjuk lime-héjjal. Frissítő, könnyű vacsora.

 A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.