Hozzávalók
- 1 db édeskömény
- 1 közepes cukkini
- 3 szem gomba
- 2 fej lilahagyma
- 2 dkg Magyar Vaj
- durvára őrölt bors
- só
- ½ citrom leve
- ½ narancs leve
A mártogatóshoz
- 3 dl Magyar Natúr Joghurt
- 1 biolime héja
- friss menta
- só
- lime-lé
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, majd nagyobb falatnyi darabokra vágjuk. Ezután nyársra húzzuk őket tetszés szerinti kombinációban. Természetesen szinte bármilyen zöldséget használhatunk ehhez a recepthez, ami csak van otthon. Sózzuk, borsozzuk mindegyiket. Az édesköményt meglocsoljuk a narancs levével, a többi zöldséget kevés citromlével ízesítjük. Minden darabra teszünk egy pici vajat is. 200 fokos sütőben pirosra sütjük a zöldségeket.
Közben elkészítjük a mártogatóst. A joghurtot kikeverjük egy kis sóval, és ízlés szerint frissítjük lime-lével. Adunk hozzá friss mentalevelet, és végül alaposan megszórjuk lime-héjjal. Frissítő, könnyű vacsora.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: