Zöldségsaslik joghurtos mártogatóssal

Gasztro

Zöldségsaslik joghurtos mártogatóssal

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 1 db édeskömény
  • 1 közepes cukkini
  • 3 szem gomba
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 dkg Magyar Vaj
  • durvára őrölt bors
  • ½ citrom leve
  • ½ narancs leve

A mártogatóshoz:

  • 3 dl Magyar Natúr Joghurt
  • 1 biolime héja
  • friss menta
  • lime-lé

 

zoldsegsaslik-joghurtos-martogatossal-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, majd nagyobb falatnyi darabokra vágjuk. Ezután nyársra húzzuk őket tetszés szerinti kombinációban. Természetesen szinte bármilyen zöldséget használhatunk ehhez a recepthez, ami csak van otthon. Sózzuk, borsozzuk mindegyiket. Az édesköményt meglocsoljuk a narancs levével, a többi zöldséget kevés citromlével ízesítjük. Minden darabra teszünk egy pici vajat is. 200 fokos sütőben pirosra sütjük a zöldségeket.

Közben elkészítjük a mártogatóst. A joghurtot kikeverjük egy kis sóval, és ízlés szerint frissítjük lime-lével. Adunk hozzá friss mentalevelet, és végül alaposan megszórjuk lime-héjjal. Frissítő, könnyű vacsora.

 A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Erdésztokány friss füvekkel

Tavasz derekán az erdő és a rét olyan zöldben ring, amit talán a legnagyobb festők sem tudnak visszaadni vásznukon. Ezeket a zöld ízeket megkóstolhatjuk, levesbe vagy főzelékbe szelídíthetjük – persze, csak azután, ha meggyőződtünk róla, hogy ehetőek. Ezt a füves tokányt egy kedves erdész barátunk készítette nekünk először, az erdő rejtekén. Csodájára jártunk, mi minden került bele a kosarából! A sok-sok zöld „miskulancia” mennyei mártássá változott benne, mire a hús megpuhult, a juhtúró és a tojás bársonyossá simította, a tejföl csöppet savanyított rajta – ízében ott volt a tavaszi madárdal, a kikelet jókedve, az erdő zúgása fenségesen.

 

Már követem az oldalt

X