Hozzávalók
- 1 db édeskömény
- 1 közepes cukkini
- 3 szem gomba
- 2 fej lilahagyma
- 2 dkg Magyar Vaj
- durvára őrölt bors
- só
- ½ citrom leve
- ½ narancs leve
A mártogatóshoz
- 3 dl Magyar Natúr Joghurt
- 1 biolime héja
- friss menta
- só
- lime-lé
![zoldsegsaslik-joghurtos-martogatossal-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1132/article-113226/zoldsegsaslik_joghurtos_martogatossal_recept_Borbas_Marcsi_1_fit_1060x10000.jpg?key=dec0cfdf6c152dd62b483a4322d6d2ea)
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, majd nagyobb falatnyi darabokra vágjuk. Ezután nyársra húzzuk őket tetszés szerinti kombinációban. Természetesen szinte bármilyen zöldséget használhatunk ehhez a recepthez, ami csak van otthon. Sózzuk, borsozzuk mindegyiket. Az édesköményt meglocsoljuk a narancs levével, a többi zöldséget kevés citromlével ízesítjük. Minden darabra teszünk egy pici vajat is. 200 fokos sütőben pirosra sütjük a zöldségeket.
Közben elkészítjük a mártogatóst. A joghurtot kikeverjük egy kis sóval, és ízlés szerint frissítjük lime-lével. Adunk hozzá friss mentalevelet, és végül alaposan megszórjuk lime-héjjal. Frissítő, könnyű vacsora.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: