Gasztro

Zöldséges ragu wokban

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (4 főre)

  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 ek olaj
  • 10-12 szál blansírozott zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 közepes patisszon
  • 1 db zöld cukkini
  • 1 db sárga cukkini
  • 1 cső zsenge csemegekukorica
  • 1 fej újfokhagyma
  • 3-4 szem koktélparadicsom
  • 3 dkg vaj
  • 1 mozzarella
  • személyenként egy tojás
  • egy nagy csokor petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A szalonnát falatnyi darabokra vágjuk, és a forró wokban kipirítjuk a zsírját. Egy pici olajat is tehetünk alá, az segíti a folyamatot. Ha megpirult, akkor jöhet rá a félkarikára vágott vöröshagyma.

Közben a patisszont meghámozzuk, felezzük, majd ízlés szerint daraboljuk, majd a cukkiniket is falatnyi darabokra vágjuk. A kukoricát levágjuk a csőről. Az újfokhagymát felaprítjuk, ahogyan a nagy csokor petrezselymet is.

Először a patisszont tesszük rá a hagymára, majd a cukkinit és a fokhagymát. Ezután jöhet a zöldbab, végül a kukorica, a paradicsomok és a petrezselyem. Közben adhatunk hozzá egy kis vajat is.

Ha minden zöldség átpirult, akkor tesszük hozzá a mozzarellát, és a tojást is ráütjük. 2-3 perc múlva lehúzzuk a tűzről, és forrón tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Sárgarépa-főzelék

Textúrák, színek, ízek játéka egyetlen tál főzelékben: egy tál nemszeretem-főzelékben. De csupán addig, amíg a kanál belemerül, azután a nyelven olvad szét az enyhén karamellizálódott, ha jól csináltuk, csöppet még roppanós répa és az azt körülölelő fűszeres krém. Játszik vele a gondolat: mitől ilyen selymes, mi az, amitől extra, valami más. Amitől a sárgarépa-főzelék egy szelet rántott májjal elsőrangú menüvé lép elő, a máj finom kesernyés zamata éppen jól rímel rá. Ez nem az a menzás változat, amivel sokakat ki lehet űzni a világból – érdemes kipróbálni!  Igazi böjti étel, sőt: vegán, glutén-, tej- és minden allergéntől mentes.