Hozzávalók (4 főre)
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 ek olaj
- 10-12 szál blansírozott zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- 1 közepes patisszon
- 1 db zöld cukkini
- 1 db sárga cukkini
- 1 cső zsenge csemegekukorica
- 1 fej újfokhagyma
- 3-4 szem koktélparadicsom
- 3 dkg vaj
- 1 mozzarella
- személyenként egy tojás
- egy nagy csokor petrezselyem
Elkészítés
A szalonnát falatnyi darabokra vágjuk, és a forró wokban kipirítjuk a zsírját. Egy pici olajat is tehetünk alá, az segíti a folyamatot. Ha megpirult, akkor jöhet rá a félkarikára vágott vöröshagyma.
Közben a patisszont meghámozzuk, felezzük, majd ízlés szerint daraboljuk, majd a cukkiniket is falatnyi darabokra vágjuk. A kukoricát levágjuk a csőről. Az újfokhagymát felaprítjuk, ahogyan a nagy csokor petrezselymet is.
Először a patisszont tesszük rá a hagymára, majd a cukkinit és a fokhagymát. Ezután jöhet a zöldbab, végül a kukorica, a paradicsomok és a petrezselyem. Közben adhatunk hozzá egy kis vajat is.
Ha minden zöldség átpirult, akkor tesszük hozzá a mozzarellát, és a tojást is ráütjük. 2-3 perc múlva lehúzzuk a tűzről, és forrón tálaljuk.