Zöldséges ragu wokban

Gasztro

Zöldséges ragu wokban

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók (4 főre):

  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 ek olaj
  • 10-12 szál blansírozott zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 közepes patisszon
  • 1 db zöld cukkini
  • 1 db sárga cukkini
  • 1 cső zsenge csemegekukorica
  • 1 fej újfokhagyma
  • 3-4 szem koktélparadicsom
  • 3 dkg vaj
  • 1 mozzarella
  • személyenként egy tojás
  • egy nagy csokor petrezselyem

Elkészítés: 

A szalonnát falatnyi darabokra vágjuk, és a forró wokban kipirítjuk a zsírját. Egy pici olajat is tehetünk alá, az segíti a folyamatot. Ha megpirult, akkor jöhet rá a félkarikára vágott vöröshagyma.

Közben a patisszont meghámozzuk, felezzük, majd ízlés szerint daraboljuk, majd a cukkiniket is falatnyi darabokra vágjuk. A kukoricát levágjuk a csőről. Az újfokhagymát felaprítjuk, ahogyan a nagy csokor petrezselymet is.

Először a patisszont tesszük rá a hagymára, majd a cukkinit és a fokhagymát. Ezután jöhet a zöldbab, végül a kukorica, a paradicsomok és a petrezselyem. Közben adhatunk hozzá egy kis vajat is.

Ha minden zöldség átpirult, akkor tesszük hozzá a mozzarellát, és a tojást is ráütjük. 2-3 perc múlva lehúzzuk a tűzről, és forrón tálaljuk.

Ajánljuk még:

Almás-diós pite cider szósszal
Talán sokan gondolják, a fagyis almáspitét már nem lehet fokozni, de ők még nem ismerik ezt a különleges receptet. A cider mindenhogy jó, de a legjobb az almáspitén.