Zöldséges karfiolleves

Gasztro

Zöldséges karfiolleves

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 2-3 szál fehérrépa
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • sáfrány vagy kurkuma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • bors

A tálaláshoz:

  • reszelt sajt
Tovább olvasok

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon elkezdjük dinsztelni. Közben meg is sózzuk. A zöldségeket és a fokhagymagerezdeket karikára vágjuk. Ha a hagyma már üveges, hozzáadjuk a zöldségeket, és azokat is átdinszteljük. Ezután az egészet felöntjük vízzel. A karfiolt alaposan mossuk meg és szedjük rózsáira. Adjuk a leveshez, sózzuk, borsozzuk. Ha puhára főtt a karfiol, a tejfölhöz keverjünk sáfrányt vagy kurkumát, illetve egy merőkanál levest. Keverjük ki csomómentesre, majd adjuk ezt is a leveshez. Egyet forralunk rajta. Végül apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és reszelt sajttal tálaljuk. 

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.