Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 2-3 szál fehérrépa
- 2-3 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tejföl
- sáfrány vagy kurkuma
- 1 csokor friss petrezselyem
- só
- bors
A tálaláshoz:
- reszelt sajt
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon elkezdjük dinsztelni. Közben meg is sózzuk. A zöldségeket és a fokhagymagerezdeket karikára vágjuk. Ha a hagyma már üveges, hozzáadjuk a zöldségeket, és azokat is átdinszteljük. Ezután az egészet felöntjük vízzel. A karfiolt alaposan mossuk meg és szedjük rózsáira. Adjuk a leveshez, sózzuk, borsozzuk. Ha puhára főtt a karfiol, a tejfölhöz keverjünk sáfrányt vagy kurkumát, illetve egy merőkanál levest. Keverjük ki csomómentesre, majd adjuk ezt is a leveshez. Egyet forralunk rajta. Végül apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és reszelt sajttal tálaljuk.
Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: