
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
 - 2-3 szál fehérrépa
 - 2-3 szál sárgarépa
 - 1 fej vöröshagyma
 - 2 ek olívaolaj
 - 2-3 gerezd fokhagyma
 - 1,5 dl tejföl
 - sáfrány vagy kurkuma
 - 1 csokor friss petrezselyem
 - só
 - bors
 
A tálaláshoz:
- reszelt sajt
 
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon elkezdjük dinsztelni. Közben meg is sózzuk. A zöldségeket és a fokhagymagerezdeket karikára vágjuk. Ha a hagyma már üveges, hozzáadjuk a zöldségeket, és azokat is átdinszteljük. Ezután az egészet felöntjük vízzel. A karfiolt alaposan mossuk meg és szedjük rózsáira. Adjuk a leveshez, sózzuk, borsozzuk. Ha puhára főtt a karfiol, a tejfölhöz keverjünk sáfrányt vagy kurkumát, illetve egy merőkanál levest. Keverjük ki csomómentesre, majd adjuk ezt is a leveshez. Egyet forralunk rajta. Végül apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és reszelt sajttal tálaljuk.
Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Kapcsolódó tartalom         
                     














