Zöldséges karfiolleves

Gasztro

Zöldséges karfiolleves

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 2-3 szál fehérrépa
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • sáfrány vagy kurkuma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • bors

A tálaláshoz:

  • reszelt sajt
Tovább olvasok

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon elkezdjük dinsztelni. Közben meg is sózzuk. A zöldségeket és a fokhagymagerezdeket karikára vágjuk. Ha a hagyma már üveges, hozzáadjuk a zöldségeket, és azokat is átdinszteljük. Ezután az egészet felöntjük vízzel. A karfiolt alaposan mossuk meg és szedjük rózsáira. Adjuk a leveshez, sózzuk, borsozzuk. Ha puhára főtt a karfiol, a tejfölhöz keverjünk sáfrányt vagy kurkumát, illetve egy merőkanál levest. Keverjük ki csomómentesre, majd adjuk ezt is a leveshez. Egyet forralunk rajta. Végül apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és reszelt sajttal tálaljuk. 

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Ahány ház, annyi szokás – ázsiai leveskalauz, a pho -tól a tom yum-ig

Leveses nemzet vagyunk: előételként és fő fogásként is szeretjük a szerényebb és gazdagabb leveket. Ázsiában sincs ez másként: Kínától Thaiföldig isszák, szürcsölik, kanalazzák, pálcikával eszik a könnyű és akár reggelire fogyasztható, valamint a fajsúlyosabb, egész étkezést kitöltő, tésztás-húsos variációkat. Amióta a ‘90-es években megismerkedtünk az első „csípős-savanyúval”, van egyféle vonzódás és több divathullámot is megéltünk már – vegyük csak a pho-t vagy éppen a ramen trendjét.