Villámgyors túrótorta

Gasztro

Villámgyors túrótorta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 75 dkg rögös túró
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg keményítő
  • 4 db tojás 

A forma kenéséhez:

  • 1 dkg vaj és 1 ek rizsliszt

Elkészítés

Ez a túrótorta tényleg villámgyorsan összeállítható, és az alaptésztát mindenki kedve szerint variálhatja. Kerülhetnek bele fűszerek vagy gyümölcsök, a cukrot pedig helyettesíthetjük valamilyen természetes édesítőszerrel, így a desszertünk nemcsak gluténmentes, hanem cukormentes is lesz.

A túrót egy picit összetörjük, de csak annyira, hogy maradjanak benne rögök. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot és a keményítőt. Simára keverjük a masszát, majd egy 24x24 cm-es formába öntjük, melyet előzőleg vékonyan kivajaztunk és liszteztünk.

 

180 fokra tesszük be sülni, és a sütés elején 15 percre lefedjük egy sütőpapírral. Ezután levesszük róla a papírt, és további 35 percig sütjük. Akkor van készen, ha elválik a forma szélétől, és gyönyörű aranybarna lesz a felülete.  

Befőttel vagy egy finom lekvárral tálalva könnyű és finom desszert.

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!

Ajánljuk még:

Fogások, amiket leginkább ünnepekkor fogyasztunk és a fűszerek, amelyek különlegessé teszik őket

Töltött káposzta, rácponty, mézeskalács és bejgli nélkül szinte elképzelhetetlen a magyar karácsonyi asztal. A fogások rendje vidékenként és családonként is változik, de az ünnepi menü ízvilága jellegzetes, fűszeres aromái által teszi igazán meghitté a karácsonyt. Vannak fűszerek, amelyekből ilyenkor fogy a legtöbb, sőt, vannak fűszerkeverékek, amelyek méltán viselik a „karácsonyi” jelzőt.