Videós receptek a BOSCH támogatásával: Szilvalekváros rugelach

Gasztro

Videós receptek a BOSCH támogatásával: Szilvalekváros rugelach

Borbás Marcsi receptje

Nem árt, ha az embernek vannak olyan receptjei, melyekkel pillanatok alatt el lehet készülni. Ez a sütemény pontosan ilyen, ezért is szeretem annyira. Ezúttal a Bosch MUM5 robotgépemmel állítottam össze, ez egy omlós, vajas tészta esetében különösen hasznos eszköz, hiszen így nem olvad meg a vaj, miközben dolgozunk vele.

Ha Ti is szeretnétek elkészíteni, az alábbi arányokkal dolgozzatok:

Tovább olvasok

Hozzávalók:

  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 2 ek cukor
  • 23-25 dkg liszt (amennyit felvesz)
  • a töltéshez fekete szilvalekvár

 Elkészítés: 

A lisztet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a krémsajttal, a vajjal és a cukorral. Mivel linzer jellegű tésztát készítünk, fontos, hogy a vaj hideg legyen, és ne melegedjen fel túlságosan a kezünktől. Ha a keverék összeállt, frissen tartó fóliába csomagolva, hűtőbe tesszük, de ha sietünk, akár azonnal elkezdhetünk vele dolgozni.

A tésztát vékonyra, kör alakúra nyújtjuk. Jó alaposan lisztezzünk alá, mert könnyen elszakadhat. Ezután az egészet alaposan megkenjük szilvalekvárral. A koronglapot háromszögekre vágjuk és egyenként feltekerjük a cikkelyeket úgy, hogy a háromszög széles végétől tekerjük szorosan a tésztát a háromszög csúcsa felé. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük felvert tojással a tekercseket. 180 fokos sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

További információt a videóban használt MUM5XW40 gépről itt találtok.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

 

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X