Hozzávalók
A tésztához:
- 500 g lecsepegtetett túró
- 200 g liszt
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
A töltelékhez:
- 1 fej vöröshagyma
- 200 g sertésvelő
- 2 gerezd fokhagyma
- majoránna
- fűszerpaprika
- füstölt paprika
- frissen őrölt bors
A tálaláshoz:
- szalonnapörc
- tejfölhab
- vaj
Elkészítés
A tésztához a lisztet és a túrót összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, és az egészet összegyúrjuk. Nem baj, ha túródarabkák maradnak benne. Folpackba tekerjük és pihentetjük kicsit.
A töltelékhez a hagymát finomra vágjuk, kacsazsíron nagyon lassan dinszteljük, majd hozzáadjuk a velőt, és élénk lángon pirítani kezdjük. Ha elvesztette nyers színét és lepirult, megszórjuk fűszerpaprikával, füstölt paprikával, megborsozzuk, és sok majorannával fűszerezzük. Zúzott fokhagymát is teszünk hozzá, majd a legvégén sózzuk.
A tésztát kb. egy cm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán (kissé tapadós, vigyázzunk!), majd betöltjük. Bőven sózott vízben három-négy percig főzzük. Kivesszük, majd még forrón szalonnazsíron lepirítjuk. Ha megpirultak a töltött tészták, a főzővízből szedünk rá, felforraljuk, félrehúzzuk, és hozzáadjuk a puha vajat. Addig rázzuk, míg krémes szószt kapunk. Tejföllel és szalonnapörccel tálaljuk.
Ajánljuk még: