Velővel töltött tészta

Gasztro

Velővel töltött tészta

Gyűjtő Ádám receptje

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 500 g lecsepegtetett túró
  • 200 g liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 200 g sertésvelő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majoranna
  • fűszerpaprika
  • füstölt paprika
  • frissen őrölt bors

A tálaláshoz:

  • szalonnapörc
  • tejfölhab
  • vaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tésztához a lisztet és a túrót összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, és az egészet összegyúrjuk. Nem baj, ha túródarabkák maradnak benne. Folpackba tekerjük és pihentetjük kicsit.

A töltelékhez a hagymát finomra vágjuk, kacsazsíron nagyon lassan dinszteljük, majd hozzáadjuk a velőt, és élénk lángon pirítani kezdjük. Ha elvesztette nyers színét és lepirult, megszórjuk fűszerpaprikával, füstölt paprikával, megborsozzuk, és sok majorannával fűszerezzük. Zúzott fokhagymát is teszünk hozzá, majd a legvégén sózzuk.

A tésztát kb. egy cm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán (kissé tapadós, vigyázzunk!), majd betöltjük. Bőven sózott vízben három-négy percig főzzük. Kivesszük, majd még forrón szalonnazsíron lepirítjuk. Ha megpirultak a töltött tészták, a főzővízből szedünk rá, felforraljuk, félrehúzzuk, és hozzáadjuk a puha vajat. Addig rázzuk, míg krémes szószt kapunk. Tejföllel és szalonnapörccel tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Receptválogatás május elsejei grillpartihoz

Ha szerencsénk van, és az időjárás is kegyes lesz hozzánk, ma akár az egész napot a szabadban tölthetjük. Sokan az idei első grillpartit tervezzük, és már csak egy jó ötlet választ el attól, hogy igazán fenséges falatokat pirítsunk magunknak és barátainknak. Összegyűjtöttünk néhány receptet, hogy ne kelljen keresgélned, ha szabd tűzön sütögetnél. Jó étvágyat!

 

Már követem az oldalt

X