Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 kk koriandermag
- ½ póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 cm friss gyömbér
- 1 szem chili
- 1 ek currypaszta
- 4-5 szál zsenge sárgarépa
- 3 szelet patisszon
- 3 szem burgonya
- 1 csokor zöldbab
- 20 dkg csiperke vagy másféle gomba
- 30 dkg basmati rizs
- só, bors
- friss petrezselyem

Elkészítés
Ehhez az ételhez olyan serpenyőt válasszunk, amit be tudunk tenni a sütőbe is. Ha nincs ilyen edényünk, akkor sütés előtt óvatosan szedjük át az ételt egy fedeles tepsibe.
A póréhagymát hosszában kettévágjuk, és alaposan megmossuk. Ezután feldaraboljuk, majd az olajon dinsztelni kezdjük. Néhány perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért, a fokhagymát, a karikára vágott chilit és a koriandermagot. Ha a koriander pattogni kezd, hozzáadjuk az ételhez a currypasztát, majd pedig a többi zöldséget is. Ezeket előtte vágjuk falatnyi darabokra. Ha minden átpirult, akkor jöhet az ételhez a rizs, és ezzel együtt is pirítjuk még egy rövid ideig. Végül felöntjük a rizs kétszeres mennyiségének megfelelő vízzel. Ha van zöldségalaplevünk, azt is használhatunk hozzá. Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk.

Kb. 30 perc alatt a rizs puhára fő. Tálaláskor friss petrezselyemmel szórjuk meg. Aki szereti, friss korianderrel is ízesítheti, illetve a végén még egy kis friss chilivel.
A megjelenést a Fiskars támogatta.
Ajánljuk még: