Vegán rizses egytál

Gasztro

Vegán rizses egytál

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk koriandermag
  • ½ póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 cm friss gyömbér
  • 1 szem chili
  • 1 ek currypaszta
  • 4-5 szál zsenge sárgarépa
  • 3 szelet patisszon
  • 3 szem burgonya
  • 1 csokor zöldbab
  • 20 dkg csiperke vagy másféle gomba
  • 30 dkg basmati rizs
  • só, bors
  • friss petrezselyem

 

Tovább olvasok
 

Elkészítés:

Ehhez az ételhez olyan serpenyőt válasszunk, amit be tudunk tenni a sütőbe is. Ha nincs ilyen edényünk, akkor sütés előtt óvatosan szedjük át az ételt egy fedeles tepsibe.

A póréhagymát hosszában kettévágjuk, és alaposan megmossuk. Ezután feldaraboljuk, majd az olajon dinsztelni kezdjük. Néhány perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért, a fokhagymát, a karikára vágott chilit és a koriandermagot. Ha a koriander pattogni kezd, hozzáadjuk az ételhez a currypasztát, majd pedig a többi zöldséget is. Ezeket előtte vágjuk falatnyi darabokra. Ha minden átpirult, akkor jöhet az ételhez a rizs, és ezzel együtt is pirítjuk még egy rövid ideig. Végül felöntjük a rizs kétszeres mennyiségének megfelelő vízzel. Ha van zöldségalaplevünk, azt is használhatunk hozzá. Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk.

 

Kb. 30 perc alatt a rizs puhára fő. Tálaláskor friss petrezselyemmel szórjuk meg. Aki szereti, friss korianderrel is ízesítheti, illetve a végén még egy kis friss chilivel.

 A megjelenést a Fiskars támogatta.

 

Már követem az oldalt

X