Kacsamelles szendvics céklával

Gasztro

Kacsamelles szendvics céklával

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1-2 db bőrös kacsamell, egyben, csont nélkül
  • 1 db közepes cékla
  • 1 púpos kk friss, reszelt torma
  • méz
  • 1 ek tejföl
  • citrom
  • chili
  • friss kenyér vagy pirítós

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Ennek az ételnek az elkészítéséhez szükséges egy füstölő, amit horgászboltokban lehet beszerezni. A kacsamellet ráfektetjük a füstölő rácsrészére, alágyújtunk és lefedjük. A füstölőben a hús nemcsak kellemesen füstös ízt kap, hanem egyben párolódik és át is sül. Körülbelül 20 perces sütés-füstölés elég a vadkacsamellnek. Néhányszor forgassuk meg a húst a rácson, miközben készítjük.

Közben összeállítjuk a céklasalátát. A céklát meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a reszelt tormát, ízlés szerint sózzuk, mézzel ízesítjük, egy pici chilit is tehetünk bele, majd a végén keverjük el benne a tejfölt és a friss citromlevet.

 A megsült kacsamellet felszeleteljük, csak közvetlenül a tálalás előtt sózzuk, és akár friss kenyérre, akár pirítósra is tehetünk 2-3 szeletet, végül a hús tetejére halmozunk egy-egy kanállal a céklasalátából.

 A cikk megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.

 

Már követem az oldalt

X