Tűrt hús

Gasztro

Tűrt hús

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 fátyolháj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kg darált sertésdagadó
  • 1 sertésszűz

 

Tovább olvasok
turt-hus-borbas-marcsi

 

Elkészítés:

Elsőként kolbásztölteléket készítünk. A darált dagadót ízesítjük sóval, fűszerpaprikával és fokhagymával. Alaposan meggyúrjuk, hogy a massza homogén legyen. Ezután a fátyolhájat kiterítjük, majd eloszlatjuk rajta az ízesített darált húst. A közepére fektetjük a megsózott sertésszüzet, majd óvatosan az egészet feltekerjük, hogy a kolbásztöltelék teljesen körbevegye a szüzet. A fátyolháj így az egészet beborítja majd.

Végül a szokásos módon házi cérnával megkötözzük. Zsírral kikent tepsibe fektetjük, majd 180 fokon szép pirosra sütjük. A szeleteléssel addig várjunk, míg langyosra nem hűl.

A recept megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.

Ajánljuk még:

Mákod lesz, ha nem töketlenkedsz – két nagyszerű böjtös csemegét ajánlunk

A mák legtöbbször karácsonykor kerül terítékre, a sütőtök meg az őszi és a téli konyha alapanyaga. De még van belőlük, és nagyon jól illenek össze! Mindkettő gazdag vitamin- és ásványi anyag forrás, ráadásul szemet gyönyörködtető és izgalmas ízeket hoz a tél végi, kora tavaszi asztalra. Ráadásul böjtben is jó szolgálatot tesznek ezek az egyszerű, ám annál ízletesebb csemegék, amiket bűntudat nélkül fogyaszthatunk.

 

Már követem az oldalt

X