Hozzávalók:
- 1 fátyolháj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kg darált sertésdagadó
- 1 sertésszűz
- só
Elkészítés:
Elsőként kolbásztölteléket készítünk. A darált dagadót ízesítjük sóval, fűszerpaprikával és fokhagymával. Alaposan meggyúrjuk, hogy a massza homogén legyen. Ezután a fátyolhájat kiterítjük, majd eloszlatjuk rajta az ízesített darált húst. A közepére fektetjük a megsózott sertésszüzet, majd óvatosan az egészet feltekerjük, hogy a kolbásztöltelék teljesen körbevegye a szüzet. A fátyolháj így az egészet beborítja majd.
Végül a szokásos módon házi cérnával megkötözzük. Zsírral kikent tepsibe fektetjük, majd 180 fokon szép pirosra sütjük. A szeleteléssel addig várjunk, míg langyosra nem hűl.
A recept megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.
Ajánljuk még: