Túróval töltött sütőtök (laktózmentesen)

Gasztro

Túróval töltött sütőtök (laktózmentesen)

Antal Csilla receptje

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 szelet nagydobosi sütőtök
  • 2 dkg laktózmentes Magyar Vaj

A töltelékhez:

  • 20 dkg laktózmentes Magyar Túró
  • 10 dkg laktózmentes Magyar Trappista Sajt
  • friss rozmaring
  • 4 szelet bacon
turoval-toltott-sutotok-laktozmentes-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A nagydobosi tökszeleteket megsózzuk, megkenjük vékonyan olvasztott vajjal, majd 200 fokra betesszük sülni. Ha már megpuhult a tök, akkor kivesszük a sütőből, és mindegyiknek kissé kivájjuk a belsejét. Nem kell sokat kiszedni, csak annyit, hogy legyen helye a tölteléknek. 

A töltelékhez a túrót elkeverjük a reszelt sajttal, majd ízesítjük az egészet friss rozmaringgal és sóval. Ezután belekanalazzuk a szeletek mélyedésébe egyenlően elosztva. A töltelék tetejére teszünk egy-egy szelet bacont is, majd kb. 10 percre visszatesszük a tökszeleteket a sütőbe. Ha a bacon megpirult, el is készült az étel.

 A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.