Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 szelet nagydobosi sütőtök
- 2 dkg laktózmentes Magyar Vaj
- só
A töltelékhez:
- 20 dkg laktózmentes Magyar Túró
- 10 dkg laktózmentes Magyar Trappista Sajt
- friss rozmaring
- 4 szelet bacon
- só
Elkészítés:
A nagydobosi tökszeleteket megsózzuk, megkenjük vékonyan olvasztott vajjal, majd 200 fokra betesszük sülni. Ha már megpuhult a tök, akkor kivesszük a sütőből, és mindegyiknek kissé kivájjuk a belsejét. Nem kell sokat kiszedni, csak annyit, hogy legyen helye a tölteléknek.
A töltelékhez a túrót elkeverjük a reszelt sajttal, majd ízesítjük az egészet friss rozmaringgal és sóval. Ezután belekanalazzuk a szeletek mélyedésébe egyenlően elosztva. A töltelék tetejére teszünk egy-egy szelet bacont is, majd kb. 10 percre visszatesszük a tökszeleteket a sütőbe. Ha a bacon megpirult, el is készült az étel.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.