Túróval töltött sütőtök (laktózmentesen)

Gasztro

Túróval töltött sütőtök (laktózmentesen)

Antal Csilla receptje

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 szelet nagydobosi sütőtök
  • 2 dkg laktózmentes Magyar Vaj

A töltelékhez:

  • 20 dkg laktózmentes Magyar Túró
  • 10 dkg laktózmentes Magyar Trappista Sajt
  • friss rozmaring
  • 4 szelet bacon
turoval-toltott-sutotok-laktozmentes-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A nagydobosi tökszeleteket megsózzuk, megkenjük vékonyan olvasztott vajjal, majd 200 fokra betesszük sülni. Ha már megpuhult a tök, akkor kivesszük a sütőből, és mindegyiknek kissé kivájjuk a belsejét. Nem kell sokat kiszedni, csak annyit, hogy legyen helye a tölteléknek. 

A töltelékhez a túrót elkeverjük a reszelt sajttal, majd ízesítjük az egészet friss rozmaringgal és sóval. Ezután belekanalazzuk a szeletek mélyedésébe egyenlően elosztva. A töltelék tetejére teszünk egy-egy szelet bacont is, majd kb. 10 percre visszatesszük a tökszeleteket a sütőbe. Ha a bacon megpirult, el is készült az étel.

 A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Tökravioli levendulás vajjal

Tökből sosem elég? Az ősz eme édes, ragyogó kincse annyi mindenbe belekívánkozik. Mivel a levendula nálunk megunhatatlan, olykor e két szín ötvöződik: a sárgás narancs és a liláskék. Egy komplementer őrület, egy elképesztő ízvarázslat? Ki kell próbálni, mert a chili meg a fokhagyma, a forró vajon sistergős levendulával elképesztő messzeségekbe röpít. Tök- és levendularajongóknak egyszerűen kötelező fogás, próbáljátok csak ki!