Hozzávalók:
- 3 szem burgonya
- 45 dkg liszt
- kb. 2 dl langyos víz
- 1 kk só
- 1 ek sertészsír
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kk cukor
A tetejére:
- 5 szelet bacon
- 20 dkg Magyar Túró
- 3 ek Magyar Tejföl
- 1 tk só
- 1 tk őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- friss rozmaring
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd még langyosan meghámozzuk, és krémesre áttörjük. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés vízben egy kiskanál cukorral. A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, majd összegyúrjuk a kihűlt burgonyával, a sóval és annyi langyos vízzel, hogy sima, lágy tésztát kapjunk.
Ha összeállt, a végén beledagasztjuk a sertészsírt is. Ezután letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Közben a túrót kikeverjük a tejföllel, a sóval, borssal, aprított fokhagymával. Ha a tésztánk megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, majd akkorára kinyújtjuk, hogy pont beleférjen egy nagy tepsibe. Ezután megkenjük a túrókrémmel, majd teszünk rá baconszeleteket és friss rozmaringágakat. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd aranybarnára sütjük.
Melegen tálaljuk.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!
Ajánljuk még: