Túrós pogácsa

Gasztro

Túrós pogácsa

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg Magyar Rögös Túró
  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 púpos tk só
  • A kenéshez 1 db tojás
turos-pogacsa-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajat eldörzsöljük a liszttel. Adunk hozzá sót, egy egész tojást, és összedolgozzuk a túróval. Ha a tészta már szép egységes, frissen tartó fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk pihenni kb. fél órára. Ezután ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradékot többször is újra össze lehet gyúrni, csak arra figyeljünk, hogy ne vigyünk a tésztába több lisztet, különben el fog nehezülni a pogácsa. 

Ha elkészültünk a szaggatással, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, és mindegyiknek a tetejét lekenjük felvert tojással. Végül 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Kb. 25 perc alatt készül el. Nagyon könnyű, puha pogácsa lesz belőle.

 A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.