Hozzávalók:
- 30 dkg Magyar Rögös Túró
- 30 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 1 db tojás
- 1 púpos tk só
- A kenéshez 1 db tojás
![turos-pogacsa-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1138/article-113810/turos_pogacsa_recept_Borbas_Marcsi_5_fit_1060x10000.jpg?key=623695c2817c246085e6da9cacfe037c)
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat eldörzsöljük a liszttel. Adunk hozzá sót, egy egész tojást, és összedolgozzuk a túróval. Ha a tészta már szép egységes, frissen tartó fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk pihenni kb. fél órára. Ezután ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradékot többször is újra össze lehet gyúrni, csak arra figyeljünk, hogy ne vigyünk a tésztába több lisztet, különben el fog nehezülni a pogácsa.
Ha elkészültünk a szaggatással, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, és mindegyiknek a tetejét lekenjük felvert tojással. Végül 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Kb. 25 perc alatt készül el. Nagyon könnyű, puha pogácsa lesz belőle.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: