Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg rögös túró
- 1 ek sajtkrém
- 1 ek porcukor
Elkészítés:
A liszthez hozzákeverjük a sütőport, elmorzsoljuk vele a vajat, beledolgozzuk a túrót, a sajtkrémet és a porcukrot. Összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk a tésztát. Az egyik felét lisztezett felületen korong alakúra nyújtjuk. Közben a szélét mindig igazgassuk kicsit, hogy ne legyen töredezett. Ezután mint a tortát vagy a pizzát, 8 háromszög alakú szeletre vágjuk fel. Szórjuk meg cukorral vagy fahéjas cukorral a felületét. A háromszögeket a szélüknél, hosszanti irányban vágjuk be derelyevágóval, majd a szélesebb felüktől kezdve tekerjük fel őket: így tudunk kiflit formázni. Ugyanígy készítsük el a tészta másik felét is. Tegyük a kifliket sütőlapra, majd kenjük meg őket olvasztott vajjal. 180 fokra előmelegített sütőben süssük őket kb. 20 percig.
Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: