Túrós kifli

Gasztro

Túrós kifli

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg rögös túró
  • 1 ek sajtkrém
  • 1 ek porcukor

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A liszthez hozzákeverjük a sütőport, elmorzsoljuk vele a vajat, beledolgozzuk a túrót, a sajtkrémet és a porcukrot. Összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk a tésztát. Az egyik felét lisztezett felületen korong alakúra nyújtjuk. Közben a szélét mindig igazgassuk kicsit, hogy ne legyen töredezett. Ezután mint a tortát vagy a pizzát, 8 háromszög alakú szeletre vágjuk fel. Szórjuk meg cukorral vagy fahéjas cukorral a felületét. A háromszögeket a szélüknél, hosszanti irányban vágjuk be derelyevágóval, majd a szélesebb felüktől kezdve tekerjük fel őket: így tudunk kiflit formázni. Ugyanígy készítsük el a tészta másik felét is. Tegyük a kifliket sütőlapra, majd kenjük meg őket olvasztott vajjal. 180 fokra előmelegített sütőben süssük őket kb. 20 percig. 

Marcsi ezt a receptet így készítette el: